Tipy na voľný čas

Sú dve hodiny poobede. Už si stihol skontrolovať všetky sociálne siete, pozrieť si dva diely tvojho obľúbeného seriálu, a aj tak stále nevieš čo so sebou. Nuda je najväčší zabijak. Aby sa ti to už viac nestalo, prinášame ti sériu tipov ako môžeš využiť svoj voľný čas, zabaviť sa, ale aj spraviť niečo prospešné. Jedným z našich nápadov je venčenie psov z útulku.

Ako na to?

Ak ťa tento nápad oslovil a rozmýšľaš, že menšia prechádzka by ti neublížila, tak si vyber jeden z miestnych útulkov. V Bratislave do neho stačí prísť, tete pri okienku podáš svoj občianský preukaz, zaplatíš jednorázový poplatok 2€ a o dve minúty budeš hrdým majiteľom venčiarkého preukazu. Následne si vyberieš psíka, s ktorým sa chceš prejsť a ochotní pracovníci útulku, ti ho pomôžu dať na vodítko. Venčiť môžeš od 12:00 do 16:30 v zime, v lete do 17:30. Takto to je v Bratislave, napríklad v Lučenci ti žiaden venčiarsky preukaz netreba. V každom útulku je to individálne.

Nepreceňuj sa

Odporúčajú to v útulku a odporúčam ti to aj ja z vlastnej skúsenosti, vyber si psa, ktorého reálne dokážeš udržať. Myslím, že nechceš stráviť čas naháňaním, síce pekného, no rýchleho nemeckého ovčiaka. Ja som si vybrala tohto krásavca (obrázok na začiatku článku) a bola som veľmi spokojná so svojou voľbou. Agent (meno psa) bol tak šťastný z prechádzky, že oňuchal všetko čo sa dalo, keďže bol celý deň zatvorený v jednej klietke. Ja som mu túto možnosť určite nechcela odoprieť, a preto ma ťahal všade so sebou. Neviem si predstaviť, čo by som robila, kebyže venčím labradora :D.

 

Pevne verím, že ťa táto myšlienka oslovila a svoje voľné chvíle budeš aspoň občas venovať takýmto krásavcom. Pracovníkov v útulku nie je, bohužiaľ, dostatok a preto sú radi za každú pomoc. Je to len na tebe.