Týchto 5 vecí by malo určite zostať v príručnej batožine

Pomaly, ale isto prichádza čas letných dovoleniek a cestovných horúčok. Ak ste sa do svojej vysnívanej destinácie rozhodli vybrať letecky, určite si pozrite nasledujúci zoznam veci, ktoré by ste nemali nechať v podpalubnej batožine. Predídete tak zbytočným komplikáciám a patáliám, ktoré počas dovolenky rozhodne nepotrebujete.

Elektronika

Mobil, notebook, kameru, fotoaparát či inú drahú techniku rozhodne nenechávajte spolu s ostatnou batožinou vo vašom kufri. Tie sú totiž často terčom dlhoprstých a posledné, čo pri eufórii z letnej dovolenky potrebujete, je pokazená nálada kvôli ukradnutej elektronike. Ďalším dôvodom je možné poškodenie. Určite ste si všimli, ako sa na letiskách manipuluje s batožinou pri jej nakladaní a vykladaní. Existuje preto vysoké riziko, že sa vám elektronika vráti poškodená či rozbitá, čo rozhodnete nechcete.

Nabíjačky

Úzko súvisia s predchádzajúcou položkou. Ak si elektroniku necháte v príručnej batožine, rozhodne k nim nezabudnite pribaliť aj nabíjačky. Často sa stáva, že letecká spoločnosť cestujúcim kufor jednoducho stratí a bez nabíjačiek ste, úprimne povedané, stratení. Na dovolenke sa tak vyhnete zbytočne spôsobeným patáliám spojených s kúpou a hľadaním nových nabíjačiek.

Týchto 5 vecí by malo určite zostať v príručnej batožine

Šperky a drahšia bižutéria

Každá žena chce byť pochopiteľne aj na dovolenke atraktívna pre okolie, no drahé doplnky by ste radšej mali nechať doma. Ak sa ich však rozhodnete vziať so sebou, určite ich neodkladajte do kufra, bezpečnejšie miesto je príručná batožina. Tak, ako v prvom a druhom prípade, existuje vysoká pravdepodobnosť, že vám ich ukradnú alebo sa kufor jednoducho stratí a myslím, že o cenné šperky by nechcel prísť nikto z nás.

Dokumenty

Všetci máme doklady ako cestovný pas či občiansky preukaz spolu s letenkou pred odletom určite pri sebe. Nezabudnite však ani na vytlačenú zmluvu o ubytovaní, spolu s adresou vášho hotela či ubytovania, aby ste taxikárovi na letisku vedeli povedať, kam vás má zaviesť. Pri kontrole v cieľovej krajine sa však môžu opýtať na váš pobyt. Niekedy je pravdepodobné, že budú vyžadovať aj dokument týkajúci sa vášho pobytu, napríklad práve zmluvu o ubytovaní, prípadne lístky na vlak či spätnú letenku.

Zopár kúskov oblečenia

Spomenieme opäť stratu batožiny zo strany leteckej spoločnosti. Ak sa stane, že vám jednoducho zmizne kufor, spolu so všetkým oblečením, je dobré pribaliť si do kabelky či batohu ľahké oblečenie a spodnú bielizeň aspoň na jeden deň, ktoré nezaberie veľa miesta. V takejto krízovej situácii si v duchu určite poďakujete, že ste si zopár kúskov vzali ku sebe.

 

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=nj0mLLvIS24

Foto: Pixabay, assets.change.org