Beánia STU – po tlačenici prišla zábava

Ľudia natlačení jeden na druhého, výkriky a panika. Toto sa dialo pri vstupe na Beániu STU, ktorá sa usporiadateľom vymkla z rúk. Našťastie, nie všetko dopadlo až tak katastrofálne.

Článok som chcela začať pár komentármi z facebookovej stránky beánie STU, v ktorých sa nespokojní študenti sťažovali na otrasnú tlačenicu pri vstupe do Incheby, ale nejako všetky zrazu zmizli. Zostal však jeden dostatočne výstižný. „Kúpim 2 lístky!!!“ a odpoveď: „Nekupuj ;)“. Najprv ťa možno napadlo, že je to celé len zveličovanie, ale keď si v strede obrovskej masy, z ktorej sa nemôžeš dostať,  potom sa ešte nejakí primitívi začnú zozadu tlačiť a ty len padáš a posúvaš s davom, tak až vtedy zistíš, že tu sranda končí. Všetko sa zavŕši zúfalými výkrikmi, pretože niektorí v dave už strácajú trpezlivosť alebo vzduch. Áno, aj to sa tam dialo. Jedna baba musela ťahať kamarátku cez všetkých ľudí k sbs, pretože to už nezvládala. Nebola ani prvá a ani posledná. Ďalší chalan sa sťažoval, že bol práve po darovaní krvi a tiež mu táto situácia len priťažila. Napísala by som to aj doslovne, ale toto bol jeden z odstránených komentárov.

 

Prečo sa to stalo?

Na beániu sa dalo dostať dvoma spôsobmi. Buď cez VIP, kde bol mimochodom tiež nával, alebo normálnym vstupom. Tam boli ale otvorené len jedny dvere a druhé boli zatarasené. Najprv študenti stáli ako inteligentní ľudia v rade, ale po desiatkach minút ich to prestalo baviť a začali sa predbiehať. Aj keď už bola situácia život ohrozujúca, sbs neotvorili druhý vchod.

 

Čo sa dialo, ak si sa dostal dnu?

Veta, ak si sa dostal dnu, je veľmi kľúčová. Veľa študentov to vzdalo už pri vstupe, a teda vyhodili do koša nie len peniaze ale pokazili si celý večer. Kebyže sa dostanú až dovnútra, zažijú skoro dokonalú zábavu. Smola a hrušky, Medial Banana a Iné Kafe rozprúdili párty ako sa patrí. Ako najväčší fanúšik týchto skupín som aj ja postupne začínala zabúdať na nepríjemnú skúsenosť na začiatku. Čo ma veľmi prekvapilo, skupiny nehrali len pár minút ale chlapci si to poriadne užili a pridali aj zopár pesničiek naviac. Čo ma ale neprekvapilo bolo ozvučenie. Po Iné Kafe vystúpili aj Pil C a DJ EKG, ktorí prinútili návštevníkov zostať až do rána.

 

Záverečné hodnotenie

Pokiaľ by som na beániu prišla ešte pred tlačenicou a maximálne by som si len postála v rade, moje hodnotenie by bol 8/10. Takto to je asi 6/10. Celú akciu som nezavrhla, len kvôli voľbe skupín.