Nepodľahnite zľavovému šialenstvu. O chvíľu je tu

Povianočné výpredaje sú lákadlom asi pre každého z nás. Veľké nápisy „zľavy“ nás navádzajú, aby sme aspoň nakukli do niektorého z obchodov a potom to príde. Tričko o polovicu lacnejšie? No nekúp to. Celé šťastné ideme napokon domov, ako sme výhodne nakúpili a hlavne ušetrili. Ale je to naozaj tak?

Jedným z najčastejších darčekov, ktorý si nájdete pod stromčekom, je obálka s peniazmi. Nie každý sa vie trafiť do vkusu obdarovanej osoby, a preto jej radšej podaruje peniaze, nech si kúpi to, čo potrebuje a čo páči sa jej. To si však uvedomujú viaceré obchody a povianočné výpredaje sa stávajú novou tradíciou Vianoc.

Kabelky a topánky za polovičné ceny alebo bundy aj o 75 percent lacnejšie. K tomu sa ešte pridajú červené písmena s nápisom „totálny výpredaj“ a nákupné centrá sú ešte plnšie ako pred Vianocami. No nenechajte sa zmiasť. Áno, je rozumné kúpiť si kabelku za 25 eur a nie za 50, ale čo z toho, keď čiernych kabeliek už máte doma osem. Bundy sa vám nezmestia do skrine a frajer vás už ide prizabiť za ďalší pár topánok. Keď si to celé prepočítate, neušetrili ste nič a zbytočne ste len minuli peniaze.

Moja rada znie

Pred nakupovaním si napíšte zoznam vecí, ktoré potrebujete a tie prioritne kúpte. Ak vám zostanú peniaze, poobzerajte sa aj po inom oblečení. Myslíte ekonomicky. Pred zaplatením si všetko poriadne premyslite.  

 

Foto: Pixabay