Jožko junior

Pred dvadsiatimi šiestimi rokmi sa splnil Jožkovi veľký sen.  Manželka mu priviedla na svet krásneho synčeka. Už v brušku kopal ako o život, tak hrdému oteckovi bolo hneď jasné, že bude ako on a preto sa nemohol volať inak ako Jožko junior. Jožko junior rástol ako z vody, teda aspoň vtedy. Naháňal sa s chlapcami, lozil po stromoch až rodičia boli z neho zúfalí. Museli kupovať jedny tenisky za druhými. Na jeho siedme narodeniny dostal darček, ktorý poznačil celý jeho život. Loptu. Tá sa stala jeho najväčším kamarátom.  Jožko senior zasvätil Jožka juniora do tajov futbalu a tak sa v malom srdiečku zrodil veľký sen. Jožko junior chcel strieľať góly a vyhrávať všetky futbalové zápasy. Vstával o piatej ráno, nevynechal ani jeden tréning, vzdal sa naháňačiek s chlapcami a vášnivých chvíľ objavovania s dievčatami, len aby bol stále bližšie a bližšie k svojmu snu. Nakoniec sa dostal do vytúženého zeleného cieľa. Keď sa postavil do jeho stredu a rozhliadol sa, videl plné tribúny ľudí skandujúcich jeho meno. Jožko! Jožko! Zo všadiaľ sa ozývalo. Strelil prvé góly, vyhral prvé zápasy a zarobil prvé milióny.

Po čase však zabudol na urputnú cestu, ktorá viedla k jeho úspechu. Namiesto toho si užíval svoje milióny, hotelové izby a luxusné dovolenky. Rozhodol sa, že to čo zanedbal v puberte dobehne teraz. Začal sa naháňať s chlapcami, objavovať ženské pohlavie, kradnúť otcovi alkoholické nápoje. Poslušný a cieľavedomý synček bol teda nadobro preč. Zapájal sa do roztržiek v baroch, dokonca aj parkoval na chodníku. Sláva a luxus mu ale úplne prerástli cez hlavu.

Jedného dňa sa Jožko s kamarátmi rozhodol, že si niekam vyrazia. Jožko naštartoval svoje luxusné terénne auto a išlo sa. Keďže bol šofér a navyše mal pred dôležitým futbalovým zrazom, tak na alkohol určite ani nepomyslel. Vlastne to by asi urobil starý Jožko. Tak sa teda všetci veselo bavili, spoznávali nových ľudí a tak ďalej. No lenže človek sa na jednom mieste dlho baviť nevie. Preto Jožko zavelil a všetci odišli. Ešte že Jožko zobral to veľké priestranné auto, lebo inak neviem kam by sa pomestili. No nakoniec ich však zastavili páni v zelenom. Sláva prestala mať účinok. Teraz sa Jožko junior zmieta v problémoch.

Ďalšie ráno sa celým Slovenskom ozývalo: „V skorých ranných hodinách polícia zastavila luxusné terénne auto, ktoré mal podľa slov policajtov šoférovať slávny Jožko J.  Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške, pretože nešoféroval. Desiati kamaráti, ktorí boli zhodou náhod tiež v aute, teraz triezvejú na polícií a sú ochotní vypovedať v prospech Jožka. Jeho právnik nechápe postup polície a označuje ho za šikanu.“

Pre toto sa Jožko drel a stával každé ráno o piatej? Ani s kamarátmi sa nehral toľko, koľko by chcel? Už keď dosial svoj vytúžený cieľ.

Foto: Pexels