Aké sú najväčšie prekážky pre začínajúcich podnikateľov?

Vymyslíte, v čom budete podnikať, vypracujete biznis plán a vyplníte tristo tlačív. Týmto však vaše starosti nekončia. Povedzme si,  čo všetko môže začínajúceho podnikateľa odradiť.

Väčšina ľudí, nie len podnikatelia, má ťažké srdce na naše úrady. Také odvody a dane dokážu jednoznačne poriadne skrotiť vaše nadšenie pre podnikanie. Prvý rok ste od nich síce oslobodení, avšak potom sa začnú tie pravé papierovačky a najmä platenie, platenie, platenie.

Neustále sa meniace zákony sú, najmä pre menších podnikateľov, veľkou prekážkou. Rôzne nové administratívne požiadavky a legislatíva môžu byť niekedy na zbláznenie. Najmä, ak na to nemáte dostatok financií a personálnej kapacity.

Kapitál. Zohnať pre svoje podnikanie dostatočné množstvo financií je, bohužiaľ aj dnes, stále problém. Samozrejme, mladí ľudia majú veľa možností, ako peniaze získať.  Či už sú to banky, fondy alebo rôzni sponzori. Nie vždy sa im však podarí zohnať dostatočný kapitál, a tak sa stáva, že biznis stojí aj padá práve na tomto.  

Risk je zisk, no nie vždy to tak býva. Známa pravda,  ktorá vás môže veľakrát odradiť od toho  začať podnikať. Ľudia odjakživa hľadajú v živote istoty, ak máte stabilnú prácu a istý plat, je to pre vás jednoduchšie, ako zariskovať a rozbehnúť niečo vlastné. No je to naozaj aj výhodnejšie?

 

Kompletný prehľad odvodov, zamestnanca aj zamestnávateľa, v roku 2016 nájdete aj na stránke:

https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovnictvo/c/2497/category/socialne-a-zdravotne-odvody/article/odvody-zamestnanca-2016.xhtml

Na tejto stránke nájdete všetky výpočty a čísla, ktoré sa v roku 2016 môžu týkať aj vás:

http://www.etrend.sk/financie/dolezite-cisla-v-roku-2016.html

 

Foto: Pixabay