Belmond: „Rap už nie je to, čo by mal byť“

Slovenský rap už nie je to, čo by mal byť. Postupne sa z neho stal viac mainstream.  Slovenskí interpréti skôr hovoria to, čo ľudia  chcú počuť a nesnažia sa na mnohé problémy poukázať. Samozrejme, sú tu aj výnimky. Toto sú slová mladého rapera Belmonda, ktorý Študentským novinám prezradil niečo o svojich začiatkoch, plánoch ale vyjadril sa aj o slovenskej rapovej scéne.

Belmond začínal ako väčšina mladých raperov. Jednoducho si písal texty. Keď zistil, že z toho niečo môže byť, rozhodol sa nejaké nahrať. Nikoho však nepoznal, až mu napokon bývalý kolega odporučil jedno štúdio. Aj keď to stále nebolo ono, songy získali pozitívne ohlasy. Nakoniec sa Belmond spoznal s Melone a s ním odvtedy tvorí. Dnes má Belmond natočených niekoľko videoklipov a prezradil, že hranie v nich ho dokonca baví.

Mladý raper so svojou tvorbou rozhodne nekončí. Už teraz má rozpísané dve skladby. Jedna z nich bude o hudbe a „o rape, o čom už nie je, mal by byť a nie je,“ doplnil. Podľa Belmonda už slovenský rap smeruje viac k mainstreamu a raperi, ktorí už teraz niekde sú a ľudia ich sledujú, by mohli na niektoré veci poukázať. „Na nejaké problémy kľudne aj v štáte, lebo vieme, ako to tu dnes máme,“ dodal. Belmond nehovorí o všetkých. Podľa jeho slov, aj tu máme interpétov, ktorí ešte stále vedia pichnúť do osieho hniezda.

O kom Belmond hovorí a, samozrejme, aj omnoho viac sa už dozviete v našom videorozhovore.

 

Foto: YouTube

Video: YouTube