Inkarnácia: Zaujme tento horor aj náročnejšieho diváka?

Po pozretí traileru na nový horor Inkarnácia, som bola presvedčená, že ma v kine čaká nezabudnuteľný zážitok, plný napätia, očakávania a poriadnej dávky strachu. Veď od toho predsa horory sú. Bohužiaľ, nie všetky ten cieľ splnia, a preto sa poďme pozrieť na to, ako táto novinka obstála.

Jedenásťročný chlapec Cameron (David Mazouz) žije sám so svojou mamou (Carice van Houten) úplne obyčajným životom. Všetko sa však zmení v jednu noc, keď Cameron započuje buchot. Odvtedy Cameron nie je ako predtým, a jeho mama pochopí, že je v tom čosi iné, temné. Obráti sa na špecialistku priamo z Vatikánu, ktorá osloví Dr. Embera (Aaron Eckhart). Ten dokáže pomôcť posadnutým ľuďom tým, že prenikne do ich mysle, a tak z tela obete vyženie zlo. Dr. Embera však dobehne minulosť a celý príbeh sa začína zamotávať. Parazit, ktorý sa živý Cameronom sa s ním totižto dobre pozná.

Režisér Brad Peyton, ktorého možno poznáte aj vďaka film San Andreas, nadstavil latku privysoko už hneď na začiatku. V prvej úvodnej scéne sa zľakla polovica kina, a práve to všetkých nabudilo. Nevedela som sa dočkať ako budem hodinu a pol v napätí, no žiaľ nekonalo sa to. Dej filmu bol zaujímavý (aj keď niektoré myšlienky boli prebrané z Inception) a určite mal potenciál aj priestor ako ho využiť a polahodiť aj tým náročnejším. Vypudzovanie parazita, ako to Dr. Ember nazýval, mohlo byť prepracovanejšie, napínavejšie a strašidelnejšie.

Prínosom pre film bol určite správny výber hlavnej postavy. Aaron Eckhart sa svojej hereckej role zhostil na jednotku. Divný chlapík so zakorenenou traumou z minulosti, ktorý sa ľuďom hrabe v hlave, to bol Dr. Ember. Jediná silná a výrazná postava filmu. Ostatné postavy boli nevýrazné, aj keď poskytovali viacero možností ako dej vygradovať a zdramatizovať.

Tento horor nepatril k tým najlepším, aké som kedy videla, určite neľutujem minuté peniaze. Neodporúčam ho náročným divákom, ale ostatní si ho budú chváliť. Trikrát som sa poriadne zľakla, takže ho nemôžem veľmi skritizovať, ale niektoré časti sa filmu sa až priveľmi vliekli, nemali to správne tempo. V konečnom hodnotení má šesť bodov z desiatich.

 

Foto: YouTube                              Video: YouTube