Vzdelávací program Nexteria oslavuje desiate výročie

Navštevujú ho mladí a ambiciózni študenti, ktorí chcú našu krajinu meniť k lepšiemu. Vzdelávací program Nexteria oslavuje desiate výročie, záštitu nad ním drží dosluhujúci prezident Andrej Kiska.

Podľa odhadov odíde zo Slovenska zhruba každý desiaty absolvent vysokej školy. Z nedávneho prieskumu na 33 vysokých školách sa zistilo, že študentom chýba najmä prax. Neziskový projekt Nexteria Leadership Academy dáva možnosť už 10 rokov aktívnym študentkám a študentom zostať na Slovensku, učiť sa od najlepších a získať prax. Vzdelávacím programom pod záštitou Andreja Kisku si prešlo už viac ako 200 študentov zo Slovenska.

Nexteria Leadership Academy je 3-ročný intenzívny vzdelávací program, ktorý pripravuje novú generáciu schopných a slušných mladých ľudí, ktorí chcú zostať na Slovensku a aktívne prispieť k jeho zmene. Dnes (6. júna 2019) úspešne ukončia tento program absolventky a absolventi už 10. ročníka. 

Prvý rok v Nexteria Leadership Academy je zameraný na sebarozvoj, hodnoty a nasmerovanie študenta, kde vďaka workshopom, diskusiám a osobnému mentoringu, pomáha študentovi posúvať sa vpred v oblasti, ktorej sa chce v živote venovať. V druhom ročníku sa štúdium špecializuje na líderské a manažérske schopnosti. Tretí level je špeciálny tvorbou vlastného projektu, ktorý si tvorí individuálne každý študent, a vďaka ktorému mení svoje okolie k lepšiemu. Všetky tri ročníky dopĺňajú projekty v praxi vo firmách na Slovensku.

 

Foto: Nexteria