Temná stránka mosta Golden Gate v San Francisku

Na tento dokument som natrafila úplne náhodou a jeho dej ma spočiatku trocha nudil. Prečkala som prvých pár minút a rozprávanie príbehov ma nakoniec uchvátilo. Dokument nám ukazuje zápornú stránku krásneho mosta Golden Gate v San Francisku. Sú v ňom zobrazené situácie, pri ktorých naskakujú zimomriavky po celom tele. V rozhovoroch s rodinnými príslušnikmi sa môžeme dozvedieť niečo o živote ľudí, ktorí sa rozhodli skoncovať svoj život na krásnom moste v San Francisku.

V dokumente sa taktiež dozvieme psychiatrické posudky, alebo si môžeme vypočuť nejaké listy na rozlúčku. V niektorých jeho častiach môžeme vidieť samotné pády, ktoré sú sprevádzané ponurou hudbou. V dokumente most je teda zobrazené jedno z najhorší tabu - samovražda. Je ale pravdou, že v ňom chýbajú vyjadrenia samotných psychiatrov alebo psychologov. Taktiež chýbajú vyjadrenia policajtov.

Doteraz nikto nevie posúdiť, prečo sa najviac samovrážd vyskytlo na moste Golden Gate. Podľa môjho názoru, za to môže napríklad dlžka mosta, ktorá je z môjho pohľadu nekonečná a tak sa človek môže zamýšľať nad čímkoľvek. Nikdy nevieme čím trpia ľudia, ktorí sa rozhodnú pre takýto čin.

 

Foto: Pinterest