Sklad č. 7 obsadí gigantická chobotnica. Biela noc sa vracia do Bratislavy

Oslava umenia, ktorá tradične vytiahne do ulíc mesta tisícky ľudí, potrvá tento rok celý víkend. Okrem tridsiatich priestorových a svetelných inštalácií budú pre návštevníkov pripravené workshopy, filmy či pohybové performance. 

Piaty ročník festivalu Biela noc prinesie kombináciu kvalitného domáceho umenia a prestížnych diel svetoznámych hviezd z Nemecka, Rakúska, Talianska, Poľska, Kanady, Británie, Austrálie aj Brazílie. Sklad č. 7 sa stane na víkend útočiskom pre gigantickú chobotnicu, Sad Janka Kráľa pohltí pixelová smršť, dominantou Hlavného námestia bude 13-metrová bublina a brazílskí umelci nás pozvú na animovanú prechádzku mestom. Zažijeme dokonca aj výhľad, ktorý si doteraz užívali len astronauti. Biela noc potrvá od 27. do 29. septembra. 

„Počet našich návštevníkov každým rokom rastie a my sa snažíme spraviť náš festival čo najpríjemnejším. Chceme návštevníkom dopriať viac času a priestoru vychutnať si jednotlivé diela, dať im možnosť sa k tým srdcovým vrátiť aj niekoľkokrát, prípadne niektoré zažiť v dennom aj nočnom šate. Preto spoločne vytvoríme najdlhšiu noc v roku, Bielu noc, ktorá mesto rozžiari umením počas celých troch dní,” vysvetľuje riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková.

Tohtoročný program sa skladá z troch skupín diel. Denno-nočné potrvajú každý deň od dvanástej do polnoci. Nočné sa spustia vždy po západe slnka a časové sú naplánované len v určitých časoch. Festival ponúka aj bohatý “off program”, ktorého súčasťou bude aj mapping na Dome Kultúry Lúky v Petržalke.  

 

Zdroj: Biela noc

Archívne foto: StudentskeNoviny