Plán na štvrtok večer? Divadlo ÍVERY sa oň postará

Herci budú oddychovať až v lete. Do konca júna pokračujú v ich obvyklom čase – každý štvrtok o 19:00 v budove Staromestského centra kultúry a vzdelávania v Bratislave. A na čo sa môžeme tešiť najbližšie?

Divadlo ÍVERY je divadlo študentov aj absolventov vysokých škôl v Bratislave. Pred takmer štyridsiatimi rokmi divadlo založila Jana Krčmářová, ktorá je režisérkou dodnes. I keď sa tam vystriedalo už viacero študentov, vždy je otvorená prijímať nových. Celý program divadla obsahuje 22 hier, pričom najmladším prírastkom je hra Veď nehorí, ktorá mala premiéru 30. novembra minulého roka.

Herci divadla ÍVERY obľubujú komédie a veselohry. V takom duchu sa niesol aj začiatok mesiaca máj, keď bola odohraná hra Polícia od Slavomíra Mrožka. Podľa slov jedného z hercov bola hra aktuálna pred dvadsiatimi rokmi, je aktuálna teraz, a bude aktuálna o ďalších dvadsať rokov.

Mesiac bude pokračovať hrou Radostná udalosť, ktorú si diváci budú môcť pozrieť 10. mája. Znovu komédia. Tentokrát o istom pánovi, ktorý si hľadá podnájom a natrafí na veľmi lukratívny inzerát. Samozrejme, nie je všetko zlato čo sa blyští a čoskoro zistí, aké komplikácie samotný byt zahŕňa.

Moliére – Mizantrop. Svetoznámy autor, svetoznáma hra. Hra je, pochopiteľne, o človeku, ktorý nenávidí ľudí. Stále je však len človek, čo znamená, že napriek nenávisti sa zamiluje do ženy, u ktorej chyby taktiež kritizuje, no snaží sa ich ospravedlniť. Ako tragikomédiu spracovalo divadlo ÍVERY sa budete môcť pozrieť sami, a to 17. mája.

Zabaviť sa budú diváci môcť aj 24. mája pri hre Hlava medúzy od Borisa Viana. Neverná žena podvádza svojho muža, spisovateľa. Ten o tom však vie, má dokonca zoznam všetkých milencov, ktorých kedy mala. Prečo jej to toleruje?

Jiří Voskovec a Jan Werich napísali komédiu Paraf, ktorá ukončí mesiac lásky. Všetci chcú paraf získať. Videli ste už Robina zbojníka? Dokonca aj on sa tam ukáže so záujmom držať ho vo svojich rukách.

 

Foto: divadloivery.sk