Ktoré filmy patria do kolónky každoročná vianočná jazda?

Pomaly sa blížia Vianoce a televízie sú plné filmov a rozprávok s touto tematikou. Ktorým z nich ani vy nedokážeme odolať? Sú ich desiatky? Tu nájdete päť rozprávok, ktoré by ste ani tento rok nemali vynechať.

Sám doma
Príbeh Kevina  McCallistera pozná každý. Veľká rodina ráno zaspí a takmer nestihne lietadlo. Takto sa začínajú Kevinovi Vianoce. Rodina naňho zabudla a odletela do Paríža. Ich návrat domov neuľahčuje ani ruch okolo tohto veľkého sviatku.  Kevinovi neostáva nič iné, ako to doma vydržať sám. Aby toho nebolo málo, musí ochrániť ich dom pre dvojicou nešikovných zlodejov

Tri oriešky pre Popolušku

Popoluška je sirota, ktorú vychováva macocha. Ona i jej dcéra znepríjemňujú dievčaťu život. Urobili si z nej slúžku.  Všetko sa zmení, keď dostane tri čarovné oriešky, v ktorých sú šaty.  Zoznámi sa s princom, ktorý sa do nej zaľúbi. Popoluška mu však neprezradí svoje meno, ale dá mu hádanky. Je len na princovi, aby našiel odpovede a všetko mohlo dobre dopadnúť.

Ktoré filmy patria do kolónky každoročná vianočná jazda?

Vianočná koleda

Film nakrútený podľa námetu Charlesa Dickensa poznajú aj malé deti. Držgroš Ebenezer Scrooge sa nestáva súcitnejším alebo štedrejším ani počas Vianoc. To sa pokúsia napraviť traja Duchovia Vianoc minulých, prítomných a budúcich. Dokáže sa Ebenezer zmeniť a napraviť svoje skutky?

Perinbaba

Paní Zima alias Perinbaba zachráni pred Zubatou  malého Jakubka. Vezme ho k sebe a spolu pomocou obrovskej periny vytvárajú sneh. Jedneho dňa však Jakub odíde na zem. Ťahá ho tam láska k Alžbetke. Zaľúbencov potrápi macocha s dcérou Dorou, a aby sa všetko dobre skončilo, musí zasiahnuť Perinbaba.

Ktoré filmy patria do kolónky každoročná vianočná jazda?

Aj Santa má brata

Fred Claus, mladší brat Santu,  je pesimista, ktorý neverí na Vianoce. Napriek tomu vyráža navštíviť svojho brata. Po príchode zisti, že Vianoce sú v ohrození. Podarí sa bratom prekonať dávne spory a zachrániť Vianoce? Zostanú deti po celom svete sklamané, pretože im Santa Claus nepriniesol darčeky? Dúfajme, že nie.

 

Foto: YouTube, unrealitymag.com