Za čítanie knihy tablet? Zapojte sa do jednoduchej súťaže!

Žiaci väčšinou o čítanie kníh veľký záujem neprejavujú, ale ak majú za svoju snahu možnosť niečo vyhrať, ich aktivita bude zrejme vyššia. Súťaž Vráťme knihy do škôl ponúka príležitosť vyhrať čítačky e-kníh, tablety či knižné balíčky, a to iba za prečítanie jedinej knihy. 

Projekt Vráťme knihy do škôl je zameraný na podporu čítania a vytvárania pozitívneho vzťahu ku knihám medzi žiakmi. Ambíciou organizátora je, aby sa všetci žiaci a študenti na Slovensku spojili prostredníctvom knihy. Už ôsmy ročník súťaže pripravilo Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi – internetovým kníhkupectvom abcknihy.sk, Bratislavským samosprávnym krajom, vydavateľstvom Ikar a vydavateľskou značkou YOLi. 

Súťaží sa v troch kategóriách - Materské školy, Základné školy a Stredné školy. Podmienkou zapojenia sa do súťaže je, aby si žiak alebo žiačka prečítali ľubovoľnú knihu a poslali z nej výstup. V prípade žiakov základných a stredných škôl organizátori očakávajú text o tom, prečo si čitatelia danú knihu vybrali a čo im jej prečítanie dalo. Pri materských školách a I. stupni ZŠ, kde ešte deti nevedia čítať, je potrebné zaslať detské kresby, ktoré vyhotovia žiaci po tom, čo im knihu prečítajú učitelia. V oboch prípadoch je možné zasielať viacero príspevkov od jedného žiaka, čo zvýši jeho šancu na výhru. 

Špeciálnou kategóriou je kategória Knižný anjel, teda osoba, ktorá motivuje žiakov k čítaniu. Jej meno môžu súťažiaci uviesť pri nahrávaní príspevku. Knižný anjel bude následne zaradený do zlosovania o lákavé knižné balíčky. Učiteľ Materskej školy a I. stupňa ZŠ je do sekcie Knižný anjel zaradený automaticky na základe registrácie príspevkov žiakov.

Projekt Vráťme knihy do škôl odštartoval 21. decembra 2018 a potrvá do 15. marca 2019. Viac informácií môžete nájsť na internetovej stránke www.vratmeknihydoskol.sk.

 

Foto: facebook.com/VratmeKnihyDoSkol