Legends of Tomorrow

Keď už na záchranu sveta nestačia superhrdinovia, nastupujú legendy.

Cestovateľovi v čase, Ripovi Hunterovi, zabil pri dobytí sveta v roku 2166 tyran menom Vandal Savage manželku aj syna.  Rozhodne sa preto zostaviť tím a prenasledovať ho v čase, aby mu v tom zabránil. S tým však nesúhlasí skupina, ktorej odprisahal vernosť - Páni času. Ripa to však neodradí a v roku 2016 berie na svoju loď osem ľudí, z ktorých sa možno nestanú hrdinovia, ale budú si ich pamätať ako legendy.

Poďme si v skratke predstaviť Hunterov tím. Nežnejšie pohlavie zastupuje Sara Lance prezývaná White Canary a Hawkgirl Kendra Saunders. O tom, či je naozaj nežnejšie, by sa však dalo polemizovať. Sara je totiž vrahyňa, vycvičená ligou assasínov, ktorá zomrela a následne bola vzkriesená vo vode Lazarus Pit. To má za príčinu jej túžbu po krvi, ktorú sa dlho učila ovládať. Kendra zas dlhý čas nevedela, kto vlastne je. Po čase zisťuje, že je egyptská princezná Chay-Ara, ktorá má schopnosť reinkarnácie a vďaka svojim jastrabím krídlam aj schopnosť lietať.

Poďme sa pozrieť na početnejšie mužské osadenstvo tímu. To tvorí Ray Palmer, majiteľ Palmer technology a tiež Atom. Vyrobil totiž oblek, ktorý mu umožňuje lietať, strieľať alebo ho môže zmenšiť do miniatúrnej podoby. Duo zlodejov a kriminálnikov Leonard Snart ako Captain Cold a Mick Rory ako Heat Wave. Zatiaľ čo Snart používa špeciálnu zbraň, vďaka ktorej všetko zmrazí, jeho kolega Rory je presným opakom. Používa nemenej nebezpečnú ohnivú zbraň. Keď už sme pri ohni, spomeniem ďalšie duo, profesora Martina Steina a automechanika Jeffersona Jacksona, spolu prezývaných Firestorm. Jedná sa o dvoch kompatibilných ľudí, ktorí sa spoja a spolu vytvoria jedného lietajúceho ohnivého metačloveka. Nakoniec treba spomenúť aj Hawkmana, Cartera Halla. Je to reinkarnovaný egyptský princ Khufu a osudová láska Chya-Ary. Tiež má krídla a schopnosť lietať.

Seriál sa začal vysielať v roku 2016, momentálne vrcholí jeho prvá séria. Je zaujímavý svojim námetom aj rôznymi časovými obdobiami. V každej časti sa ocitáme inde, či už vo vzdialenej budúcnosti, kedy svet, ako ho poznáme, už neexistuje alebo na divokom západe. Hrdinovia nám boli predstavení už aj v dvoch nemenej úspešných seriáloch Arrow a The Flash. Seriál beží na americkej stanici CW, u nás si ho môžete pozrieť napríklad na stránke www.topserialy.sk.