Šikana, drogy, samovražda. Príbeh Hannah Baker

Spoločnosť Netflix pozná dnes určite každý. Netflix nám ponúka mnoho seriálov, ktoré sa zameriavajú na rôzne problematiky. Jednou z tém je aj život teenagerov.  V seriály 13 dôvodov prečo, alebo ak chcete 13 reasons why, je táto problematika zobrazená bravúrne.

13 reasons why je seriál, v ktorom to hrdinovia nemajú jednoduché. V seriáli je zobrazený skutočný život mladistvých, a tak sa Netflixu podarilo vytvoriť jeden z najúspešnejších seriálov pre teenagerov. Nechýba v ňom šikana, ktorá je na stredných školách bežnou záležitosťou. Taktiež nechýbajú hrubé slová, alkohol či drogy.

O čom vlastne tento seriál je?

Dej začína smrťou hlavnej hrdinky Hannah Baker, ktorá to nemá ľahké. Jej jediným možným riešením je podľa nej samovražda. Predtým ako k nej dôjde, nahrá Hannah 13 nahrávok, kde vysvetľuje, prečo si vzala život. Tieto nahrávky smerujú práve tým, ktorí sú zodpovední za jej smrť. Na verande si ich nájde aj Clay a práve v tomto momente sme svedkami toho, aké ťažké to pre Hannah bolo.

Seriál nám najmä približuje, ako to chodí na stredných školách. Pomáha lepšie pochopiť psychiku mladistvých a ich problémy.

Šikana, drogy, samovražda. Príbeh Hannah Baker

Na trh sa konečne dostal seriál, ktorý nám neukazuje len boháčov a život, ktorý sa točí len okolo vzťahov. 13 reasons why sa nám snaží poukázať na problematiku na školách.

Netflix sa snaží pomôcť mladistvým s podobnými problémami čo najviac, a preto vytvoril web, na ktorom môžu teenageri vyhľadať pomoc.  

Ak ešte stále váhate či si pozrieť tento seriál a premrhať tak 13 hodín svojho života, tak si myslím, že to nebudú premrhané hodiny. Človek sa aspoň zamyslí nad svojím životom a veľa z nás sa v tomto americkom diele nájde. Plus prednedávnom vyšla druhá séria tohto seriálu. Tak neváhajte a bež sa pozrieť na príbeh Hannah Baker, ktorá možno nie je taká nevinná, ako sa zdá.

 

Foto: time.com, pluggedin.com