Sprievodcovia vo vlaku dostanú nové oblečenie

Národný dopravca Slovenska oblečie svojich zamestnancov do pohodlných a reprezentatívnych odevov. Uniformy pritom v ZSSK menili naposledy ešte v roku 2012.

Zamestnanci ZSSK budú už čoskoro odetí v novom modernom, reprezentatívnejšom a pohodlnom oblečení. Národný dopravca ho vo štvrtok 4. októbra 2018 predstavil v Košiciach. Podľa oficiálnej internetovej stránky ZSSK dostane nové uniformy viac ako dvetisíc zamestnancov na pozíciách vlakvedúci a osobný pokladník. Zamestnanci si jednotlivé časti odevu vyskladajú podľa svojich individuálnych potrieb najneskôr do konca roku 2019. 

Železničná spoločnosť Slovensko prezentovala, že celková objednávka na uniformy na roky 2018 a 2019 sa vyšplhala na 1 490 686 €, pričom pánska verzia jedného odevu stála 678 eur a dámska verzia 601 eur. Vo verejnej súťaži uspeli dvaja dodávatelia – spoločnosť Rempo, ktorá zabezpečí nohavice, saká, sukne, vesty, bundy, pleteniny a doplnky a spoločnosť AST Design, ktorá dodá košele a blúzky.

Pod príspevkom na najväčšej sociálnej sieti, kde Železničná spoločnosť Slovensko prezentovala nové uniformy, sa rozprúdila debata cestujúcich, ktorí spoločnosti vyčítajú investíciu do odevov v čase, keď sú vlaky "v dezolátnom stave" a na "10-kilometrovom úseku naberú bez výluk či iných problémov na trati aj 50-minútové meškanie"

 

Foto: ZSSK