Všade dobre, doma..

Francúzsko, Belgicko, Sýria, či dokonca Rusko a Nemecko. Aj keď je to už rok od tragédie v Paríži, dovolenkári, ktorí rozmýšľajú nad predĺženými víkendmi majú naďalej strach z podobných útokov. Mesto módy ako dovolenková destinácia pre mnohých ľudí padá rovnako ako čokoládová veľmoc. Radšej sa uspokoja s niečím možno menej okázalým, ale bezpečným, kde sa človek nemusí každú sekundu doslova báť o holý život.

Toto povedal redaktor jednej televízie: „Konečne môžeme byť na Slovensku radi, že sme nezaujímavá krajina.“ Vo svojej podstate je to pravda, nehrnú sa k nám (vďakabohu) ani teroristické organizácie, ani utečenci. A práve preto sme sa „vyšvihli“ na popredné miesto obľúbených dovolenkových rezortov pre zahraničných turistov.  Máme tu krásne a (relatívne) bezpečne.

Je veľmi príjemné počúvať, že sa o našej krajine niekto vyjadruje inak ako negatívne. Dovolenkári zo zahraničia si pochvaľujú krásnu prírodu, pamiatky a ako sa vyjadril už spomínaný redaktor televízie „keď nie je more, postačí aj aquapark.“ Najmä zasnežené Tatry mnohým učaria.

Napriek tomu, že Slovensko ponúka početné dovolenkové benefity,  značné percento hlavne domáceho obyvateľstva uprednostňuje zahraničie. Je možno trochu smutné, že niekto pozná celý zvyšok Európy, severnú Ameriku a polovicu Afriky, ale nevie, kde sú Bojnice, Prípadne v nich nikdy nebol. Toľko krásnych miest sa dá nájsť na Slovensku, toľko pamiatok, múzeí, turistických chodníkov a rôznych iných zaujímavých vecí, ktoré rozhodne stojí zato navštíviť. Chce to trochu dobrodružného ducha. Slovensko to nie sú len politici, večne upchaté cesty a korupčné škandály. Je to mnoho krásny mieste, ktoré treba navštíviť.

 

Foto: Pixabay