Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším

Cestovanie za pár drobných je sen mnohých ľudí na svete, vidieť vzdialené miesta a objavovať nepoznané. No ako to spraviť tak, aby sme za čo najmenej precestovali čo najviac?

Ak ste študentami, jedným z prvých krokov je nájdenie si part time jobu, a teda brigády, práce popri škole. A začať si šetriť na vysnívanú destináciu, miesto, kam sa chcete ísť pozrieť.

Ako sa dostať na vysnívané miesto? Najefektívnejším spôsobom cestovania je letecká preprava. Je rýchla a pomerne lacná. Ak samozrejme viete, kde tú najvýhodnejšiu leteckú prepravu, hľadať. Jednou zo stránok, kde je možné nájsť lacné letenky je www.azair.com. Na tejto stránke si zadáte odkiaľ a kam chcete letieť. Jednou z ďalších vecí, ktoré tam musíte zadať je dátum. Pokiaľ vám nevadí cestovať hocikedy vo vami zadanom mesiaci, určite nájdete tie najlacnejšie letenky.

Ubytovanie. Ubytovanie je jedna z tých zložitejších vecí, pretože je stále drahá. Pokiaľ chcete mať ubytovanie a sami si variť, najvhodnejšia alternatíva pre vás je www.airbnb.com. Nájdete tam rôzne apartmány a byty, ktoré si môžete prenajať. Pokiaľ vám tento spôsob nevyhovuje a chcete si nájsť lacný hotel, skúste kliknúť na www.amoma.com, kde ale musíte mať založený paypal, alebo www.booking.com, kde nájdete, možno trochu drahšie ubytovanie, ale možno sa bude nachádza vo výhodnejšej lokalite.

Strava je ďalšia z mnohých otázok. Ak chcete ísť na vysnené miesto len na pár dní, raňajky si viete v hoteli priplatiť. Obedovať a večerať  môžete v rôznych reštauráciách, lokálnych bufetoch a fast-foodoch. Pokiaľ chcete ísť na viac ako pár dní, môžete si priplatiť stravovanie v hoteli.

Za málo peňazí veľa muziky. Dúfame, že ti tieto rady vám pri cestovaní aspoň trochu pomôžu a dostanete sa na miesta, po ktorých tak dlho túžite.  

Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším

Foto: tripisio.com, unate.org