Michal Sersen po víťazstve Slovana: Stále je o čo hrať

Hokejisti Slovana sa po štvordňovej pauze opäť predstavili pred domácim publikom. Privítali tím z ďalekého východu – Amur Chabarovsk.

Do stretnutie vstúpili aktívnejšie domáci. Mali streleckú prevahu a súpera takmer k ničomu nepúšťali. To sa im vyplatilo, už v ôsmej minúte otvoril skóre Boychuk. Hosťom sa síce podarilo vyrovnať, no tešili sa len chvíľku. Po Sersenovom vyrovnávajúcom góle prišli presné zásahy Kašpara, Genowaya a druhý raz sa presadil Boychuk. Hostia v samom závere ešte prekonali gólmana Slovana, no nič to nezmenilo na tom, že belasí získali všetky tri body po víťazstve 5:2. Rozhodujúcim okamihom duelu bola rýchla odpoveď na vyrovnanie v podaní Michala Sersena.

Okrem víťazstva sa vám dnes darilo aj strelecky. Dali ste v ňom najviac gólov v sezóne. Potešilo vás to?

Sme veľmi radi, že sa nám zápas strelecky vydaril.  Všetci sa bavili, najviac zrejme diváci, to je to najdôležitejšie.

Aký je recept na úspešnú streleckú efektivitu?

Ťažko povedať, každý zápas je iný. Vždy sa snažíte robiť veci rovnako, avšak nie vždy to vyjde podľa predstáv. Dnes to vyšlo.

Amur vyrovnal, no už o 16 sekúnd ste opäť poslali Slovan do vedenia. Bol to kľúčový moment duelu?

Zrejme áno, bol to dôležitý gól. Ich pribrzdil a my sme sa naopak nakopli.

Čo dnes rozhodlo?

Hrali sme dobre celý zápas. Vyhrali sme všetky tri tretiny. Vždy sme mali problémy byť koncentrovaní celých šesťdesiat minút. Častokrát sme práve preto stratili body, aj v poslednom zápase s Viťazom Podoľsk. Mali sme výborný vstup do stretnutia, ale nedokázali sme naň nadviazať v ďalšom priebehu. Stratili sme vedenie a namiesto troch bodov získali len jeden.

Michal Sersen po víťazstve Slovana: Stále je o čo hrať

Zach Boychuk má v 14 zápasoch už 16 bodov za sedem gólov a deväť asistencií. Pomohol jeho príchod nakopnúť tím k lepším výkonom?

Na to sem prišiel, aby pomáhal mužstvu k víťazstvám. Je skvelé, že sa mu takto darí. Nie je však podstatné, kto dá gól. Najdôležitejšie je, koľko získame bodov, dnes ich máme tri.

Čo treba zlepšiť do ďalších zápasov?

Mali sme opäť veľa vylúčených hráčov. S tým však nič nenarobíme a ja s k tomu nemôžem vyjadrovať.

Druhý raz v sezóne bolo vypredané. Hrá sa lepšie pred plným hľadiskom?

Vždy je super, keď príde plný dom, keď sa ľudia bavia hokejom a podporujú nás. Potom vládne skvelá atmosféra, podobne ako dnes.

V pondelok a utorok nastúpite na ďalšie dva zápasy. Je toto víťazstvo dobrým odrazovým mostíkom?

Veľmi nám pomôže, potrebovali sme ho. Stále je o čo hrať, v hre je veľa bodov. Čakajú nás ťažké zápasy. Verím, že sme sa dnes dobre nakopli a uspejeme aj v nich.

 

FOTO: Alžbeta Takácsová