Slováci dostali švédsku facku, sprava i zľava. Valach: Oproti nim sme drevení

Slovenskí hokejisti majú za sebou prvé dva prípravné zápasy v rámci prípravy na majstrovstvá sveta 2018, ktoré sa uskutočnia v Dánsku. Nie tak ďaleko od konania svetového šampionátu narazili na severského súpera, doslova narazili.

Dvojzápas v Švédsku sa skončil s hrozivým skóre 17:4. Slováci mali v tíme viacero mladíkov, pre ktorých to bola premiéra. To je jedna z mála pozitívnych vecí, ktoré sa dajú z týchto duelov zobrať. „Z prvého zápasu sa dá pozitívne hodnotiť prvá a tretia tretina, druhá nám nevyšla. Druhý duel by som radšej nehodnotil. Niečo pozitívne sa tam ťažko hľadá,“ výstižne zhodnotil Juraj Valach.

„Chceli sme dosiahnuť lepšie výsledky. Skúšali sme si však nové veci, videli sme v akcii veľa mladých hráčov, pre ktorých to bola prvá skúsenosť v reprezentácii. Z niektorých sme boli príjemne prekvapení. Pozrieme si video a zanalyzujeme, čo sa vlastne stalo,“ povedal tréner Craig Ramsay. Jedným z mladíkov a novicov v mužskom najcennejšom drese je obranca Martin Fehérváry. „Bola to pre nás veľká skúsenosť. Je to niečo úplne iné. Myslím si, že všetci mladí sme robili, čo sme mohli a ukázali sme, že vieme hrať hokej. Prišiel som sem, aby som si vybojoval miesto na majstrovstvách sveta. Dúfam, že sa tam dostanem, urobím pre to všetko,“ odhodlane sa vyjadril bratislavský rodák.

Ako to vyzeralo na ľade výstižne naznačujú slová Juraja Valacha: „Mali by sme sa pozrieť na Švédov. Hrajú úžasné na puku, nezbavujú sa ho, nachádzajú si voľné priestory, vedia sa v nich nájsť. Vedia si presne a prudko prihrať, my puky po sebe skôr strieľame ako prihrávame. Mali by sme sa viac zamerať na individuálne zručnosti, lebo podľa mňa sme oproti nim drevení.“

Šancu na reparát budú mať slovenskí hokejisti budúci víkend v Nemecku, kde vyzvú domácu reprezentáciu. Realizačný tím plánuje zobrať na ďalšie stretnutia aj nové tváre. „Určite nejak obmeníme tím. Ale ešte stále sa hrá play-off vo viacerých ligách a nemôžeme tak zobrať všetkých, ktorých by sme chceli. Chceme zobrať aj tých, ktorých sme videli predtým a vieme, že dokážu hrať dobrý hokej, budeme mať široký káder,“ dodal Ramsay.

 

Foto: instagram / hockeyslovakia