Slovan nezvládol domáci prípravný duel. Hráči sa zhodujú: Niečo tomu chýba

HC Slovan Bratislava v rámci prípravy na novú sezónu v KHL absolvoval prvý domáci prípravný zápas. Na svojom ľade privítal hokejistov Komety Brno.

Duel im vôbec nevyšiel, prehrali 1:5 a výkonom nenadchli, skôr sklamali. „Nezačali sme zle, mali sme pár šancí, potom sme však dostali góly, ktoré nás položili. Dlho nám trvalo, kým sme sa z toho dostali. Na začiatku druhej tretiny sme sa do toho opäť dostávali, ale pribrzdil nás gól. Postupne sme sa zlepšovali a vypracovávali si šance, škoda, že sme ich nevyužili. Vyzeralo by to určite inak,“ zhodnotil zápas hráč domácich Dávid Buc.

Pod horší výkon sa mohol podpísať aj náročný program. Veď cez víkend odohrali tri zápasy v susednom Česku. „Nechcem sa vyhovárať, ale máme naozaj náročný program. Tento zápas nám veľa ukázal. Musíme sa z toho poučiť, sústrediť sa celých 60 minút. Verím, že podobné chyby v zápase sa nám už nebudú opakovať,“ povedal kapitán tímu Michal Sersen.

Do začiatku sezóny už nezostáva veľa času, vie o tom aj jeden z najskúsenejších útočníkov Slovana. „Musíme ešte trénovať, zlepšiť skoro všetko. Dúfam, že to do začiatku sezóny všetko napravíme,“ podotkol Michal Řepík.

Najviac omieľanou témou je posilnenie tímu. Slovan má úzky káder a má málo kľúčových skúsenejších hráčov. „Bolo by dobré, keby ešte prišli nejakí hráči. Ja sa však sústredím na seba a na svoj výkon, toto rieši vedenie,“ vyjadril sa Řepík, ktorého doplnil Michal Sersen: „Nie je to zle poskladané, ale ešte niečo tomu chýba. Verím, že sa to ustáli do začiatku sezóny.“

 

Foto: Alžbeta Takácsová