Výkony gradujú. Prinesú nám skvelí gólmani a talentovaný obranca úspech?

Slovenskí hokejisti sú už takmer na konci prípravy na majstrovstva sveta v hokeji, ktoré sa tento rok uskutočnia v Dánsku. Tréner Craig Ramsay s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom už budú robiť posledné zmeny a na ďalší týždeň by sme sa mali dozvedieť konečnú nomináciu.

Prípravné zápasy odštartovali na začiatku apríla vo Švédsku, kde zaznamenali dva nie príliš priaznivé výsledky. Najskôr domácim podľahli 3:6 a na ďalší deň 1:7. Hrozivé skóre akoby slovenských hokejistov nakoplo. O týždeň sa predstavili v Nemecku a už to bolo o niečo veselšie.

Prekvapivých finalistov z tohtoročnej olympiády zdolali v prvý hrací deň 2:1 po nájazdoch a druhý vyhrali 4:1. Tretí dvojzápas sa už odohral na domácej pôde. Fanúšikovia v Michalovciach a v Poprade si mohli vychutnať súboje Slovákov s Lotyšskom. Oba zaplnené štadióny boli svedkami víťazstva svojich miláčikov 4:1.

Do začiatku šampionátu odohrajú ešte tri prípravné zápasy. V stredu v Piešťanoch ich vyzve Južná Kórea. Nasledovať bude dvojzápas s Francúzskom, v piatok v Nitre a v sobotu opäť v Piešťanoch.

Skvelá obrana

Prepracovaný obranný systém Craiga Ramsaya sa, zdá sa, začínajú hráči učiť a už ho dokážu preniesť aj do zápasov. Svedčí o tom fakt, že v posledných štyroch zápasoch vždy kapitulovali iba raz. Kredit treba však dať aj gólmanom. Patrik Rybár a Denis Godla predvádzajú famózne výkony a miestenka na šampionát by ich nemala minúť.

V obrane sa v dobrom svetle ukazuje Martin Fehérváry, svoje premiérové zápasy v mužskej reprezentácii už stihol okoreniť aj gólom. Presadil sa v poslednom zápase s Nemeckom. V spomenutom stretnutí nastupoval po boku skúseného Dominika Graňáka, táto dvojička by sa mohla predstaviť aj v Dánsku. Dobre sa dopĺňajú a Fehérváry sa od skúsenejšieho spoluhráča môže naučiť veľa vecí, ktoré mu pomôžu v ceste jeho hokejovým životom.

Foto: instagram.com/hockeyslovakia