Napriek problémom Slovan nakoniec sezónu dohrá

Už pár týždňov sa šušká o tom, že v hokejovom Slovane nefunguje všetko tak, ako by malo. Dôkazom sú aj neuspokojivé herné výsledky belasých, ktorý sa každým zápasom vzďaľujú play-off prestížnej KHL. Majú pred sebou síce ešte 25 stretnutí, no so 42 bodmi a na dvanástom mieste tabuľky Západnej konferencie to na účasť vo vyraďovacej časti nevyzerá.

Jedným z hlavných problémov bratislavského klubu sú meškajúce výplaty. Tomu by sme samozrejme mohli prisudzovať aj slabé výkony, avšak hráči tvrdia, že do hry vložia v každom zápase všetko. Potom by mal zrejme majiteľ klubu, uvažovať aj nad pozmenením kádra. Napriek tomu, Slovanisti priznali, že meškajúce peniaze nie sú po vôli ani im. Aj oni majú doma rodiny, musia platiť nájom, živiť a šatiť seba i rodinu. Preto sa začalo skloňovať slovo bojkot. Ak by hráči nenastúpili na zápas, asi by im to len málokto z nás mohol vyčítať. Kto by predsa chodil do roboty zadarmo? Kompetentní nás však ubezpečili, že sa nič také nestane a hráči HC Slovan odohrajú všetky nasledujúce zápasy a dlhy budú splatené do nového roka. Či už je toto aj jednotné rozhodnutie kabíny, sme sa nedozvedeli. Nás fanúšikov by to vraj malo tešiť. Malo by nás tešiť, že na ľad vidíme nastupovať hokejistov, ktorý viac nad tým ako vyhrať zápas, rozmýšľajú nad tým ako zaplatia účty ktoré im ležia na stole. Malo by nás tešiť, že vidíme jednu prehru za druhou, ale nie oduševnenú prehru, kedy vieme že náš tím odovzdal na ľade maximum, ale fádnu a smutnú. Najsmutnejšie na tom však je, že sa opakuje situácia zo sezóny 2014/15 kedy mali v bratislavskom klube tiež nemalé problémy s peniazmi.

Otázok sa vynára čím ďalej tým viac. Je rozumné sa zubami nechtami držať v KHL, keď má vedenie klubu opakujúce sa problémy s financiami a nikde nie je garancia že sa toto nebude opakovať každú sezónu. Alebo koľko hráčov po sezóne klub opustí a budú chcieť prísť nový niekam, kde nemajú istotu, že budú mať z čoho platiť účty. To všetko sa ukáže časom. Na teraz, môžeme len fandiť jedinému zástupcovi Slovenska, v druhej najprestížnejšej hokejovej lige sveta. 

 

Foto: Facebook