Ronaldo aj Messi sa s MS lúčia. Postarali sa o to 19-ročný tínedžer a bývalý Hamšíkov spoluhráč

Majstrovstvá sveta vo futbale 2018 v Rusku sa prehupli do ďalšej časti. Z 32 tímov zostala presná polovica, prekvapivo sa do nej nedostali Nemci a ani Poliaci. Prvé dva osemfinálové súboje priniesli veľké futbalové divadlo.

Francúzsko – Argentína

Hráči z Južnej Ameriky nepodávali počas šampionátu oslnivé výkony. Ich zlý prejav bol podčiarknutý problémami v kabíne, kedy hráči mali prestať rešpektovať trénera. Zostavu, taktiku aj striedania počas duelu mal riadiť Lionel Messi.

Hviezdou stretnutia sa stal Francúz Mbappé. Najprv v 9. minúte vybojoval priamy kop, z neho tím galského kohúta trafil len brvno. O minútu neskôr tento francúzsky rýchly mladík opäť narobil problémy súperovej obrane, zastavil ho až faul v pokutovom území. Griezmann penaltu premenil a poslal svoj tím do vedenia. Nasledovala polhodina nezáživného futbalu, zmenila to až 41. minúte. Ángel Di María poslal nádhernú strelu spoza šestnástky, ktorá napokon rozvlnila sieť a zabezpečila, že do kabín sa odchádzalo za nerozhodného stavu.

Druhý polčas začal rovnako, ako skončil ten prvý. Lionel Messi vystrelil, loptu tečoval Mercado a poslal Juhoameričanov do vedenia. O necelý desať minút už bolo vyrovnané. Pavard vypálil z voleja spoza šestnástky nádhernú točenú strelu a rozvlnil sieť. Hrdina prvého dejstva Kylian Mbappé sa v 64. minúte najlepšie zorientoval v pokutovom území a strelou po zemi rozjasal celé Francúzsko. O štyri minúty to šikovný 19-ročný mladík zopakoval. Po nádhernej akcii sa dostal do samostatného úniku a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. V nadstavenom čase ešte korigoval Agüero, ale na vyrovnanie to Argentíne nestačilo.

Po prehre 3:4 sa sen Lionela Messiho o úspechu na medzinárodnej scéne rozplynul. Ďalej pokračuje Francúzsko.

Uruguay – Portugalsko

Na jednej strane tím, ktorý na turnaji ešte nedostal gól a zatiaľ ním prechádza suverénne. Na druhej družina poskladaná okolo žiariaceho Cristiana Ronalda.

Ten musel skloniť hlavu už v 7. minúte. Suaréz poslal prudký center pred bránku, kde si lopta našla hlavu Cavaniho – 1:0. Aj v tomto stretnutí prišla po úvodnom góle nudnejšia časť zápasu, kedy toho hráči veľa nepredviedli. Nahradil to však druhý polčas. V ňom už po desiatich minútach chybovala, prvý raz na turnaji, uruguayská obrana. Pri rohu si nepostrážili Pepeho a ten hlavou vyrovnal.

Radosť z vyrovnania netrvalo dlho. Už o sedem minút po vykopnutí lopty od bránky zle hlavičkoval jeden z obrancov Portugalska, to využil súper, lopta sa dostala ku Cavanimu a krásnou technickou strelou strelil svoj druhý gól v stretnutí. Tretí gól ale už nepridal, pri obrannom zákroku sa zranil a v 73. minúte odišiel z ihriska.

Portugalčania sa ešte snažili vyrovnať, ale vážnejšie šance si dokázali vypracovať až v nadstavenom čase. Pevná uruguayská obrana ale nepochybila a dokázala udržať tesný náskok. Po prehre 1:2 sa po Messiho Argentíne s turnajom lúči aj Cristiano Ronaldo a jeho Portugalsko.

FOTO: instagram.com/fifaworldcup