Zo skrachovaného mesta áut do mesta hriechu, kasín a nerestí

I tak by sa dal nazvať jeden z prestupov v zámorskej hokejovej NHL. V posledný možný deň boli v hre na výmenu viacerí hráči, medzi nimi aj slovenský útočník Tomáš Tatar.

Rodák z Ilavy hráva v NHL od roku 2010, až doteraz obliekal len dres Detroitu Red Wings. Vo včerajších večerných hodinách ho vymenili a Tomáš sa musel z východu USA sťahovať na západ – do Las Vegas. Nováčik súťaže za neho obetoval tri kolá vo výbere nových hráčov - v drafte. Jedno prvé kolo v tomto roku, druhé kolo v budúcom a tretie v roku 2021.

Tatar žil osem rokov v Detroite, v meste, ktoré sa začalo označovať aj ako mesto duchov. Krach mesta a veľká kriminalita nepridávali obyvateľom na pohode, radosť im prinášal najčastejšie hokej. Aj keď sa to v posledných mesiacoch začalo zlepšovať, slovenský hokejista určite uvíta zmenu do niečoho úplne iného. V Las Vegas ho čaká život v teple, plný zábavy, ale aj pokušenia a neresti, ktorej podľahol nejeden hokejista. Za príklad stačí uviesť Jaromíra Jágra, ktorý svojho času prehral v kasínach peniaze, o akých sa niektorým ani nesníva.

Zo skrachovaného mesta áut do mesta hriechu, kasín a nerestí

V novom klube mu veria. „Vymeniť tri výbery v drafte za Tomáša Tatara? Bolo to ľahké rozhodnutie. Keď do tímu privediete hráča, musíte si byť istý, že má dobrý charakter, je dobrým človekom. Tatar takým je, je to vynikajúci človek,“ povedal generálny manažér Golden Knights George McPhee a dodal aj odkaz pre fanúšikov, ktorí s jeho krokmi nie sú stotožnení. „Nemusíte súhlasiť s mojimi rozhodnutiami, ale musíte veriť Golden Knights.“

 

FOTO: nhl.com