Po zlatých medailách môže prísť ďalší obrovský úspech. Kuzminová k nemu spravila veľký krok

Po výborných výsledkoch na olympiáde prišli nevydarené preteky vo fínskom Kontiolahti. Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová však hlavu nezvesila, ale všetkým v čo najkratšom možnom čase ukázala, že olympijská forma u nej naďalej pretrváva.

V predposlednom kole Svetového pohára v Osle v šprinte na 7,5 km naplno ukázala svoju najsilnejšiu stránku – beh. Vďaka nemu mala aj po jednom netrafenom terči z prvej streľby stále veľkú šancu na víťazstvo. V následných kilometroch Nasťa ešte viac pridala a pred príchodom na druhú streľbu bolo jasné, že ak zastrieľa čisto, prvé miesto bude mať na dosah. To sa aj stalo, všetkých päť terčíkov vybielila a ponáhľala sa do cieľa.

Slovenská olympijská medailistka ešte musela čakať na počínanie súperiek. Tie napokon chybovali, najmä jej sokyňa v boji o celkový triumf vo Svetovom pohári. Kaisa Mäkäräinenová spravila na strelnici až štyri chyby a do cieľa prišla až so 40. najlepším časom. Kuzminová sa tak tešila z ďalšieho triumfu medzi svetovou elitou, druhá skončila Daria Domračevová so stratou deviatich sekúnd a tretia Julia Džimovová s mankom 29 sekúnd, obe strieľali bezchybne, čo svedčí o skvelom bežeckom vystúpení Nasti Kuzminovej.

Životné preteky absolvovala Ivona Fialková. Po štrnástom mieste z Kontiolahti sa tentoraz premiérovo dostala do najlepšej desiatky. Pri streľbe sa ani raz nepomýlila a v cieli svietilo jej meno na deviatom mieste. Nedarilo sa jej sestre Paulíne, tri netrafené terče ju odsunuli až na 52. priečku.

Nasťa má skvelú východiskovú pozíciu aj pred nedeľňajšími stíhacími pretekmi, ktoré odštartujú o 12.00. Slovenská biatlonistka si v nich môže upevniť vedúcu pozíciu vo Svetovom pohári, v ktorom je momentálne na prvom mieste s náskokom 6 bodov pred Mäkäräinenovou.
 

FOTO: biathlonworld