Pridajú sa ku Kuzminovej a hokejistom slalomárky?

Slovenskí športovci dali svojmu národu opäť niekoľko dôvodov na široký úsmev. Najskôr sa o to postarala Kuzminová, následne hokejisti a opäť skvelá biatlonistka. Už v zajtrajších skorých raných hodinách ich môžu napodobniť slalomárky Petra Vlhová s Veronikou Velez-Zuzulovou.

Posledné dni boli pre slovenského fanúšika náročné. V stredu tesne po polnoci najprv niekoľkokrát preložili slalom žien, aby ho následne úplne zrušili. Podobný osud postihol aj biatlonové preteky žien na 15km a skloňovalo sa aj odloženie zápasu hokejistov. Silný vietor znemožňoval pohyb po vonkajšku a už niekoľkýkrát sa postaral o problémy. Napokon sa však hokejový zápas odohral.

Sibírska sprcha pre Rusov

Hokejové poobedie - vo firmách zapnuté televízory, v školách pustené priame prenosy na telefónoch prípadne v rádiu. Olympijskí športovci z Ruska dali Slovensku dva góly už v prvých minútach stretnutia. Nádej na dobrý výsledok vrátil pod Tatry štyri minúty pred koncom prvého dejstva Ölvecký a o necelé dve minúty vyrovnal Bakoš. Vyrovnaná partia sa hrala počas celých 60 minút. Misky váh naklonil na stranu Ramsayho družiny Peter Čerešňák, 8 minút pred koncom zápasu využil presilovku. Záverečný tlak Zbornej Slováci ustáli a prvé tri body boli na svete.

K dvom kovom chýbalo málo

O necelých 24 hodín sa na štart pretekov na 15 km postavili slovenské biatlonistky. Kuzminová vybiehala na trať ako šiesta v poradí. Z 20 terčov netrafila len dva a vďaka tradične skvelému behu prišla do cieľa s výborným časom. V tom sa začalo dlhé čakanie Slovenska na to, ako sa bude dariť jej súperkám. Napokon ju dokázala zdolať len mladá Švédka Oebergová. Strieborná Nasťa tak vybojovala pre Slovensko druhý kov za druhé druhé miesto v Pjongčangu.

Dlhší čas bola nádej na medailu aj v podaní Paulíny Fialkovej. Usmievavá Slovenka sa v cieli držala na treťom mieste. Avšak jedni z posledných pretekárok, Nemky Dahlmeierová a Preussová, ju odsunuli na piatu priečku.

Prebudí sa Slovensko do nádherného, medailového rána?

Zarytých fanúšikov čaká dlhá noc. Už o druhej hodine piatkového rána sa na štart slalomu postavia Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová, dve horúce želiezka v ohni. Krátko po štvrtej sa vhodí úvodné buly zápasu Slovensko – USA, v ktorom ak Slováci získajú tri body môžu si zabezpečiť prvé miesto v skupine (za predpokladu, že v nasledujúcom stretnutí Slovinsko nezdolá Rusko). A o 5.15 sa odštartuje druhé kolo slalomu.

Držme našim reprezentantom palce, nech ráno počas cesty do práce nevidíme tradičné zamračené tváre, ale široké úsmevy.

 

FOTO: instagram / nastja.kuzminova