Slovenská basketbalová reprezentácia finišuje s prípravou

Slovenská mužská basketbalová reprezentácia vstúpila do záverečnej časti prípravy pred začiatkom predkvalifikácie o postup na MS 2019. A-mužstvo odohrá v predkvalifikácií šesť zápasov. Jeho súpermi budú Arménsko, Bosna a Hercegovina, Švédsko. Do hlavných kvalifikačných bojov o svetový šampionát postúpia dva najlepšie tímy.

A-tím SR odohral dva bloky prípravy, prvý v Šamoríne a druhý v Bratislave. Tréneri disponujú kompletným kádrom, jeho súčasťou je aj Američan Andre Jones, ktorý patril medzi najväčšie opory v príprave.  

Tento týždeň vstúpili zverenci trénera Ivana Rudeža do štvrtého týždňa prípravy. V prípravných zápasov si mali možnosť vyskúšať rôzne herné situácie. „Počas doby, ktorá zostáva do ostrých prekvalifikačných zápasov, sa pokúsime zapracovať na situáciách, v ktorých cítime drobné nedostatky. Cieľom je pre nás neustále zvyšovanie tímovej chémie. Som si istý, že hráči dajú do kvalifikačných zápasov sto percent svojich možností,“ uviedol Ivan Rudež

V snahu hráčov verí aj prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Pavel Bagin. „Som presvedčený, že hráči dajú do zápasov všetko. Ak budú hrať na sto percent, tak prídu aj výsledky a ocenia to aj fanúšikovia,“ povedal Pavel Bagin.

Kapitán mužstva Stanislav Baldovský si doterajší priebeh prípravy pochvaľuje. „Podľa môjho názoru bola doterajšia príprava ideálne zamerané na všetky herné aspekty. Tréner od nás vyžaduje maximálnu koncentráciu pri všetkých herných činnostiach, či už ide o herný tréning, kondičný tréning alebo videoanalýzu.“ vysvetlil  Baldovský

Program zápasov A-tímu SR v predkvalifikácii o postup na MS 2019 do Číny:

02.08.2017   Arménsko – Slovensko

05.08.2017   Bosna a Hercegovina – Slovensko

09.08.2017   Slovensko – Švédsko (HANT aréna, Bratislava)

12.08.2017   Slovensko – Arménsko (HANT aréna, Bratislava)

16.08.2017   Slovensko – Bosna a Hercegovina (HANT aréna, Bratislava)

19.08.2017   Švédsko – Slovensko

 

Foto: Vladimír Dorňák