Nórky pokorené aj vďaka novému rekordu Hudákovej

Po prehre s Fínskom v štvrťfinále sa Slovenky stretli na domácom šampionáte v súboji o 5. až o 8. miesto s tímom Nórska. Oba tímy máli veľmi málo času na regeneráciu, duel sa začal už o jednej hodine poobede. S únavou sa lepšie popasovali Slovenky, ktoré si po víťazstve 7:4 zahrajú o piate miesto proti Lotyšsku.

V úvodnej tretine boli domáce florbalistky málo aktívne a podali jeden z najhorších výkonov na trunaji. „Zo začiatku sme cítili únavu zo zápasu s Fínskom. Cez prestávku prišli jasné pokyny, tréner musel aj zvýšiť hlas. Že musíme byť aktívnejšie, viac strieľať. Oni boli unavené rovnako ako my,“ okomentovala Katarína Klapitová, na ktorú nadviazal aj tréner Michal Jedlička. „V prvej tretine sme mali ťažké nohy, bolo tam málo pohybu. Nórky hrali chytro, zo zabezpečenej obrany.“

Druhé dejstvo už bolo zo strany Sloveniek o poznanie lepšie, strelili v ňom štyri góly a inkasovali len jeden. Tretia tretina bola o kvalitnom bránení domácich, ktoré Nórkam nedovolili znížiť, naopak, dvoma gólmi poistili svoj triumf. „Podarilo sa nám dostať sa do vedenia. Našli sme na ne dobrý recept. Od druhej tretiny nevedeli cez nás prejsť, hrali len na protiútoky, ktoré im zo začiatku vychádzali. Po prvom dejstve sme boli jednoznačne lepším tímom,“ zhodnotila Klapitová. Kouč tímu bol s výsledkom spokojný, s predvedenou hrou už menej. „Po pokynoch v šatni sme začali hrať lepšie, nebolo to ideálne, ale vyhrali sme. V poslednom dejstve sme nehrali pekný florbal, bolo to z našej strany ubojované. Po šiestom góle mi padol veľký kameň zo srdca,“ zhodnotil Jedlička.

V zápase sa konal aj jeden zápis do histórie. Slovenka Paulína Hudáková zaznamenala tri body za dva góly a jednu asistenciu. Získala už 26 kanadských bodov a stala sa florbalistkou, ktorá získala najviac bodov v rámci jedných MS. „Nesledujem tabuľku produktivity. Len baby mi stále vraveli, že som v nej prvá. Čo ma, samozrejme, tešilo. Rada prekonávam rekordy, svoje aj celosvetové. Príjemne ma to potešilo,“ povedala Hudáková.

Už zajtra o 11:15 narazia Slovenky v súboji o piate miesto na reprezentantky Lotyšska. „Musíme hrať od prvej do poslednej minúty a zachytiť úvod. Nemôže sa nám stáť to, čo dnes,“ vyzýva pred duelom Paulína Hudáková. „Chceme hrať kombinačne, tak ako na celom šampionáte. Musíme hrať rýchlejšie ako dnes. Lotyšky budú hrať agresívnejšie, viac napádať. Najmä musíme viac strieľať, dnes sme mali po prvej tretine len tri strely,“ dodal pred posledným duelom tímu na šampionáte tréner Jedlička.

 

FOTO: flickr / IFF