Úžasný výkon. Ján Volko získal zlatú medailu

Ján Volko dosiahol na ME atlétov do 23 rokov veľký úspech. Slovenský šprintér pripojil k striebru na 100 m aj zlatú medailu na dvojnásobnej trati. Volko navyše prekonal slovenský rekord, ale aj rekord šampionátu.

Len 20-ročný Ján Volko sa s časom 20,33 stal majstrom Európy do 23 rokov v behu na 200 m. Na štadióne Zdzislawa Krzyszkowiaka v poľskej Bydgoszczi najprv získal striebornú medailu a na ďalší deň zlatú. Zároveň aj splnil limit na augustové majstrovstvá sveta.

Dvojnásobný medailista neskrýval radosť ani po príchode. „Som strašne rád a šťastný, že sa mi to podarilo, hlavne som vďačný všetkým ľuďom, ktorí tomu prispeli.“

Striebro bol základ

Mladému šprintérovi dopomohlo k zlatej medaile aj striebro. „My sme pred stovkou zažili extrémny stres. Bola to extrémna záťaž pre nás všetkých, nie len pre Jána Volka, ale pre celý realizačný tím. Dvojstovka bola už úplne o niečom inom, aj ten výkon aj to všetko svedčilo o tom, že bežal naozaj s ľahkosťou,“ vysvetlila trénerka Naďa Benďová.

Medaila po desiatich rokoch

Šéftréner atletickej výpravy Martin Kubiš ohodnotil šampionát ako veľmi úspešný. „V medailovej bilancii krajín sme skončili šestnásti. Nielen vďaka medailám Janka Volka. V hodnotení finálových umiestnení sme skončili celkovo dvadsiati. Bolo to výnimočné podujatie, pre nás je to medaila po desiatich rokoch. Za tých desať rokov sme nemali ani štvrté miesto, teraz sú to tri umiestnenia,“ uviedol Martin Kubiš.

Skoro bol aj bronz

Bronzová medaila ušla o päť centimetrov trojskokárovi Tomášovi Veszelkovi. „Tomáš Veszelka potvrdil svoj výnimočný talent, ktorý neustále zveľaďuje tréningom,“ ocenil prezident Slovenského atletického zväzu Peter Korčok. Doplnil, že ho delilo malo od toho, aby sme sa dnes tešili aj z tretej medaile na ME. „Myslím si, že štvrté miesto je výborné, aj keď do určitej miery smolné.“

„Trošku to ešte stále mrzí, ale snáď to prejde. Som rád, lebo je to limit na majstrovstvá Európy, ktoré sa konajú budúci rok v Berlíne, a taktiež je to nový slovenská rekord, takže sa nemôžem sťažovať. Avšak 5 centimetrov zamrzí. Škoda.“ zdôveril sa Tomáš Veszelka.

Úžasný výkon. Ján Volko získal zlatú medailu

 

Foto: studentskeNoviny.sk