Touto drobnosťou ozvláštnite svoju silvestrovskú párty!

Chcete svojich hostí na prelome rokov zaujať a zároveň príjemne prekvapiť jedným malým datailom? Tak zbystrite pozornosť! Túto maličkosť si zamilujete a budete ju využívať už stále.

Nejde pri tom o žiadny svetový objav. Práve naopak, je to drobnosť, na ktorú nepotrebujete nič, čo by ste nemali doma. Hovoríme o ľadových kockách, ktoré môžete ozvlášniť rôznymi spôsobmi, podľa toho, do akého nápoja, či komu sú určené.

Najobľúbenejšia je verzia so zamrazeným ovocím. Do nádobky na ľad jedoducho vložte drobný kúsok ovocia podľa vlastnej chuti a podľa nápoja, do ktorého je ľad určený, zalejte vodou a nechajte zamraziť. Ak napríklad chystáte punč a chcete, aby sa mohol podávať hneď, kocka ľadu s malinou nápoj schladí a príjemne ozvláštni.

Do nádobky na ľad však nemusíte pridávať pre efekt celé ovocie. Ak vám ide o dochutenie nápoja, nakvapkajte do vody šťavu z ovocia alebo umelú arómu. Ideálna je napríklad šťava z citrusov, ktorú potom stačí vložiť do pohára čistej vody a razom získate ochutený nápoj!

Pokiaľ chcete svojim hosťom pripraviť zdravé občerstvenie, použite iba zopár chia semienok. Tie nasypte do vody a zamrazte. Ich využitie je naozaj všestranné - dokonale ozvláštnia čaj, ale aj iný nealkoholický nápoj. A keďže obsahujú množstvo vitamínov, vaše telo sa vám aj poďakuje!

Pre milovníkov kávy neexistuje ľahšia verzia, ako mať tradičnú kávovú chuť k dispozícii neustále. Pokiaľ si zmrazíte uvarené espresso, kocky ľadu môžete kedykoľvek pridať do pohára s vodou a razom získate osviežujúci a chutný nápoj. 

Poslednou variáciou špeciálneho ľadu sú jedlé ozdôbky. Tie doma s najväčšou pravdepodobnosťou mať nebudete, ale v supermarketoch ich nájdete pri oddelení tovaru na pečenie. Na Silvestra sú ideálne jedlé triblietky, no využiť môžete aj jedlé kvetinky alebo iné tvary sladkostí. Ale pozor! Táto verzia je najviac kalorická. 

 

Foto: simplegreensmoothies