Peter Sagan zrejme opäť vyhrá zelený dres, jeho súper už rezignoval

Tour de France je v plnom prúde a cyklisti absolvovali ďalšie etapy, v ktorých sa zrodilo viacero zaujímavých situácií, ktoré hrali do karát slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi.

Siedma etapa bola pokojná, očakával sa hromadný finiš pelotónu, tak sa aj stalo. Medzi najväčších favoritov patrili opäť Peter Sagan a Fernando Gaviria. Cyklisti, ktorí už v tomto roku stihli vyhrať dve etapy. Tento raz však našli nového premožiteľa – Holanďana Groenwegena. Na druhom mieste skončil Gaviria a na treťom Peter Sagan.

Ďalšia etapa mala opäť očakávaný špurterský dojazd. Tu už sa udiali veci, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou rozhodli bitku o zelený dres. Ako prvý opäť finišoval Groenwegen. V záverečných metroch sa však do konfliktu dostali André Greipel a Fernando Gaviria, ktorí pôvodne obsadili druhé a tretie miesto. Rozhodcovia usúdili, že si obaja počínali neoprávnene a zaradili ich na koniec pelotónu. Vo výsledkovej listine sa tak Peter Sagan posunul na druhé miesto a získal výrazný náskok pred jeho prenasledovateľom v boji o zelený dres.

Ďalší deň nás čakala jedna z najzaujímavejších etáp. Viedla cez obávane úseky, ktoré boli tvorené dlažobnými kockami. Už v prvých úsekoch mali problémy viacerí favoriti a niektorí dokonca museli odstúpiť. Veľa o súťaži o najlepšieho špurtéra napovedala prémia, na ktorej sa získavali body. Najväčší rival Petra Sagana Fernando Gaviria sa ani nezapojil a zdá sa tak, že už vzdal svoju snahu o zdolanie slovenského rýchlika.

Etapu napokon vyhral Nemec Degenkolb, ktorý sa dostal do úspešného úniku s dvojicou Belgičanov – Van Avaermaetom a Lampaertom. Sagan obsadil piate miesto a svoju pozíciu v zelenom drese si poistil, má náskok už 81 bodov.

FOTO: letour.fr