René Fasel je spokojný s prípravami majstrovstiev sveta v hokeji 2019

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel pozitívne hodnotil prípravy na šampionát po tom, ako si v pondelok pozrel Zimný štadión Ondreja Nepelu a stretol sa aj slovenským premiérom Petrom Pellegrinim, primátorom Bratislavy Matúšom Vallom a predsedom bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom. Bratislava a Košice privítajú hokejových fanúšikov už o necelé dva mesiace. 

Prezident IIHF pozná Slovensko, ale i Zimný štadión Ondreja Nepelu, z majstrovstiev sveta 2011 a na prvý šampionát na Slovensku v ére samostatnosti si rád spomína. „Slovensko už vtedy ukázalo, že je hokejová krajina a predpokladám, že to ukáže aj tentoraz. Veď hokej je u vás šport číslo jeden,“ povedal René Fasel.

Podľa Reného Fasela je veľkou výhodou Slovenska, že má k dispozícii dve haly, ktoré poskytnú komfort hráčom i divákom. „Pre organizáciu majstrovstiev sveta je bratislavský štadión veľmi dobrá aréna, keďže poskytuje pre hráčov moderné zázemie a pre divákov veľký komfort. Má dobré tréningové plochy a priestory pre VIP hostí. V Európe nie je veľa podobných hál s takými perfektnými podmienkami. V Košiciach som bol už dávnejšie, ale aj tamojšia hala spĺňa všetky kritériá,“ vysvetlil.

René Fasel je spokojný s prípravami majstrovstiev sveta v hokeji 2019

Aj keď sa strhla medzi Slovákmi istá vlna kritiky, že tím Slovenska odohrá zápasy v základnej skupine v Košiciach, prvý muž svetového hokeja podporuje toto rozhodnutie organizačného výboru a Slovenského zväzu ľadového hokeja. Vysvetľuje, že pred ôsmimi rokmi hrali Slováci v Bratislave, a teda nevidí v tom žiaden problém. „Dokonca si myslím, že to pomôže šampionátu a obe arény budú plné. Bratislava bude tentoraz medzinárodnejšia, do tohto mesta prídu predovšetkým fanúšikovia z Česka a Ruska. Košice budú žiť so slovenským tímom. Turnaj na Slovensku bude mať úspech.“

Švajčiarsky funkcionár, ktorý pôsobí na čele IIHF od roku 1994, sa o návštevnosť svetového šampionátu neobáva a na turnaj sa už teraz teší. „Uvidíme, akí hráči sa predstavia na turnaji aj vzhľadom na vývoj v play-off NHL. Dúfam, že sa na šampionáte ukáže čo najviac svetových hviezd. Potom to bude zážitok pre divákov z celého sveta,“ pokračoval René Fasel, ktorého počas májových dní čakajú viaceré presuny medzi Bratislavou a Košicami. Na Slovensku sa zúčastní aj na kongrese IIHF a stretne sa s mnohými osobnosťami svetového hokeja.

 

Foto: 2019 IIHF MS/Ján Súkup