Peter Sagan opäť robí radosť. Získal triumfy, ale aj nového rivala

Na Slovensku nebola cyklistika veľmi populárna, všetko zmenil až príchod Petra Sagana. Veľkej svetovej hviezdy, ktorá každoročne robí svojim krajanom radosť. Jednu z najväčších na populárnych pretekoch Tour de France.

O prvých dvoch etapách sme vás už informovali. Slávne preteky majú za sebou ďalšie štyri. V tretej si Sagan obliekol žltý dres pre priebežne vedúceho cyklistu. Bohužiaľ, udržal si ho len v tento deň.

Bola totiž na programe tímová časovka, v ktorej výrazne zaostal. Neprajníci už začali hovoriť, že nestíhal a nie je v ideálnej forme. Dlho im to nevydržalo, už na ďalší deň nasledovala rovinatá etapa s hromadným dojazdom. V ňom opäť figuroval slovenský rýchlik, opäť bol nad jeho sily iba jeden jazdec a opäť Fernando Gaviria.

Dve druhé a jedno prvé miesto boli dobrými výsledkami. V piatej etape si však brúsil zuby na ďalší triumf. Mierne zvlnitá etapa s finišom do kopca čistokrvným šprintérom nevyhovovala. Saganovi áno. Aj to dokázal, záverečné metre zvládol s bravúrou a bez väčších ťažkostí preťal cieľovú pásku ako prvý.

Podobne vlnitý profil mala aj šiesta etapa. S tým rozdielom, že záverečné metre boli do prudšieho kopca. Peter Sagan zvolil defenzívnejšiu taktiku, nešiel do úniku a ani sa nesnažil prekvapiť. To sa rozhodol spraviť iný cyklista, Daniel Martin vyše kilometer pred cieľom unikol a už ho nik nedobehol. Sagan prišiel na ôsmom mieste a keďže jeho konkurenti zaostali, opäť zvýšil náskok v bodovacej súťaži. Ten činní už 43 bodov.

V nasledujúcich dňoch nás čakajú etapy, v ktorých by mali uspieť špurtéri. Uvidíme, či sa Petrovi podarí zdolať Gaviriu.

FOTO: letourfr