Lintner nominoval na hokejový turnaj aj Tomáša Bezdedu

Počas predposledného februárového víkendu sa v Bratislave stretli najlepší hráči slovenskej, českej, rakúskej a nemeckej najvyššej hokejovej súťaže, aby si spoločne zmerali sily na prestížnom medzinárodnom podujatí All Star Cup 2018. Slovensko v silnej konkurencii obstálo najlepšie a tešilo sa z celkového triumfu.

Po skončení turnaja vyjadril spokojnosť šéf slovenskej najvyššej hokejovej súťaže Richard Lintner. „Stálo to za to. Z akcie mám veľmi dobrý pocit, tento formát má obrovský potenciál. Urobili sme prakticky dve paralelné akcie, vonku bola kultúra vo fan zóne, vo vnútri vynikajúci hokej v top tempe a navyše padalo veľa gólov,” tešil sa Lintner, ktorý mal veľkú radosť z toho, že v Bratislave uspeli práve zástupcovia domácej súťaže. „Robili sme všetko preto, aby sme uspeli, ale to robili aj naši súperi. Napriek tomu, že je to All Star, tak každý to bral vážne. Deň pred turnajom dokonca tri tímy trénovali, každý chcel v takejto konfrontácii medzi ligami dobre obstáť. Pre nás je preto víťazstvo fantastická vizitka."

Bývalý hokejista už bezprostredne po skončení turnaja premýšľal aj nad nasledujúcim ročníkom „Stále niečo vymýšľame, už teraz sa budeme sústrediť na nasledujúci rok. Mám pred sebou veľkú výzvu Winter Classic a niektorý z kolegov pravdepodobne prevezme tento formát a viem si predstaviť, že sa pridajú možno aj ďalšie ligy, uvidíme,” načrtol, že All Star Cup by v nasledujúcom roku mohla hostiť iná krajina. „Ukázalo sa, že táto akcia má aj v tomto formáte veľký potenciál. Som rád, že aj moji ostatní zahraniční kolegovia dokázali namotivovať hráčov, aby ukorčuľovali tri zápasy za deň. Bolo to všetko aj o dobrých nomináciách a výborných realizačných tímoch s veľkými hokejovými osobnosťami.”

Fanúšikovia v Bratislave však postrehli, že v tíme slovenskej Tiposrt ligy sa okrem nominovaných hráčov objavila ďalšia známa, no prekvapivá tvár. Na ľadovú plochu i na striedačku vstúpil v plnej výstroji a v tímovom drese spevák Tomáš Bezdeda. „Pôvodne mal nastúpiť na striedačku na jeden zápas, ale keďže ten bol víťazný, tak tréneri mu nedovolili odísť a musel byť na striedačke aj počas finále,” rozosmial sa Richard Lintner. „Sme kamaráti, Tomáš navyše aj hráva hokej so svojou partiou, takže sme vtipkovali, že ho vezmeme do útoku. Prekvapil nás, obliekol sa a v rámci otváracieho ceremoniálu vykorčuľoval na ľad. Bola to zábava,” pousmial sa na záver šéf slovenskej Tipsport ligy, ktorý dostal od výberu nemeckej DEL pamätný dres so svojím menom a podpismi hráčov celého tímu.

Lintner nominoval na hokejový turnaj aj Tomáša Bezdedu

Lintner nominoval na hokejový turnaj aj Tomáša Bezdedu

 

Foto: Martin Toth-Vaňo