Lintner chce Zápas hviezd vyhrať a očakáva plný dom

Už o necelý mesiac sa v Bratislave stretnú výbery štyroch európskych líg. Tímy hviezd z nemeckej DEL, rakúskej EBEL, českej a slovenskej extraligy budú počas celého dňa baviť fanúšikov na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Už skôr prezradil riaditeľ slovenskej súťaže Richard Lintner meno generálneho manažéra výberu, stal sa ním Peter Bondra. Na včerajšej tlačovej konferencii oboznámil hokejovú verejnosť s trénerskou trojicou. Hlavným bude Ján Filc a jeho asistentmi Ján Pardavý a Andrej Kmeč. Tím slovenskej Tipsport Ligy povedie 17. februára v pozícii kapitána Branko Radivojevič. Zvyšné mená sa dozvieme už túto nedeľu.

„Bude pre mňa príjemné spolupracovať s mojimi asistentmi, ktorých som v minulosti trénoval. Spolu s Petrom Bondrom sa budeme snažiť vybrať kvalitných hráčov. Aj pre nás to bude náročné, bude sa veľa taktizovať. Určite si to len neodstojíme,“ okomentoval Ján Filc. Richard Lintner neberie nič iné, ako víťazstvo slovenského výberu. „Chceme mať v tíme hráčov, ktorí majú víťazného ducha a objavia sa tam aj trošku tvrdší chlapci. Na domácej pôde sa predsa patrí zvíťaziť. Videli sme, akých bombardérov nominovali Česi, my im budeme chcieť dať na bendžo,“ vyjadril sa riaditeľ Pro-Hokeja.

Lintner sa neobáva toho, že na súpiske nebude dostatok hviezd, keďže až desať hráčov z ligy pocestuje na olympiádu. „Z tých hráčov, ktorí cestujú na olympijské hry, by sa do výberu mohli dostať aj tak maximálne traja,“ vysvetlil Lintner s tým, že každý tím bude mať zastúpenie v podobe minimálne jedného hráča, spolu sa vyberie 14 hokejistov.

Ako zatiaľ prebieha predaj lístkov? „Telefón mi zvoní každú chvíľu, predávajú sa veľmi rýchlo, každý chce lístok. Aj preto budeme hrať v Bratislave, pretože má štadión s najväčšou kapacitou. Jednou z mojich veľkých výhod pri rokovaní o tom, kde sa prvý ročník uskutoční, bola logistika. Do hlavného mesta to majú blízko fanúšikovia z Čiech aj Rakúska. Nepochybujem o tom, že najväčšia All-Star akcia aká kedy v Európe bola, nepritiahne na štadión dostatok ľudí na to, aby bol vypredaný,“ smelo povedal usmievavý Lintner.

FOTO: instagram / lintner_tipsportliga