Majstrovstvá Európy v basketbale: Vstupenky na zápas dostanú niektorí zdarma

Slovenská basketbalová reprezentácia do 18 rokov vstúpi už tento víkend do európskeho šampionátu tejto vekovej kategórie. Zápasy sa uskutočnia v domácich podmienkach, v Bratislave a Piešťanoch od 29. júla do 6. augusta. Mladí Slováci zabojujú proti tímu z Lotyšska, Francúzska, Bosny a Hercegoviny a na ich zápasy sa môžete prísť pozrieť aj vy. Niektorí z vás sa na ne dostanú zadarmo.

Organizátori ME U18 majú pred sebou posledné dni prípravy. Šéf organizačného výboru Martin Struhár už zverejnil aj ceny vstupeniek. „S prípravami finišujeme tak, aby sme boli pripravení na príchod prvých delegácií, aby bol úspešne odštartovaný celý turnaj a účastníci sa cítili u nás čo najkomfortnejšie. Čo sa týka vstupeniek, zvolili sme jednoduchú taktiku. Deti a mládež do 15 rokov majú vstup zdarma, pre ostatných sú pripravené jednodňové vstupenky v cene 5 eur.“

Šéf SBA Pavel Bagin je presvedčený, že podujatie bude úspešné. „Bratislava a Piešťany budú po prvý raz hostiť európsku špičku v tejto vekovej kategórii, z čoho sa tešíme. Do príchodu prvých tímov zostáva už len pár hodín a verím, že nielen hráči, ale aj skauti, fanúšikovia a hostia sa budú u nás cítiť naozaj dobre. Všetko je pripravené na to, aby sa začali prvé súboje,“ uviedol Bagin.

Program zápasov SR 18 na ME v Bratislave a Piešťanoch:

29.07.2017   Slovensko – Lotyšsko (HANT aréna, Bratislava)

30.07.2017   Slovensko – Francúzsko (HANT aréna, Bratislava)

01.08.2017   Slovensko – Bosna a Hercegovina (HANT aréna, Bratislava)

Nominácia SR 18 na ME:

Maroš Želizňák (GBA Praha/ČR)

Dávid Javorský (GBA Praha/ČR)

Milan Janošov (GBA Praha/ČR)

Martin Bizub (Iskra Svit)

Dominik Kubala (ICM Považská Bystrica)

Branislav Mátych (ICM Považská Bystrica)

Jakub Kádaši (Science City Viedeň/Rak.)

Tomáš Pavelka (CBA Gran Canaria/Šp.)

Juraj Páleník (MBK Karlovka)

Alex Ondruš (Inter Bratislava)

Martin Danielič (Levickí Patrioti)

Matej Majerčák (Spišská Nová Ves)

  

 

Foto: Vladimír Dorňák