Magdaléna Rybáriková dosiahla životný úspech

Magdaléna Rybáriková oslavuje svoj najväčší úspech v kariére. 28-ročná tenistka ako prvá Slovenka v histórii postúpila do semifinále vo Wimbledone.

Svojím výkonon si výrazne polepšila aj v rebríčku WTA. Vo februári bola na 450. mieste a dnes je už na 33.

„Nie som zvyknutá, aby sa takto ľudia o mňa zaujímali. Je to naozaj krásne,“ uviedla po návrate z Londýna. „Pocity sú neskutočné a veľmi si to užívam. Dúfam, že to nie je poslednýkrát, ale budem si to určite pamätať navždy,“ doplnila Rybáriková.

Každá hráčka je poraziteľná, Magdaléna sa o tom sama presvedčila. Dokázala vyhrať nad skúsenými tenistkami a prebojovala sa až pred samotné brány finále. „Už pred tým som videla veľa hráčok, ktoré som porazila a hrajú semifinále, dokonca finále. Niekedy som si aj hovorila, prečo by som to nemohla byť jeden raz práve ja a nakoniec sa mi to podarilo. Určite je to povzbudivé aj do budúcnosti. Každá hráčka je poraziteľná, len treba veriť.“

Chvála od trénera

Veľký úspech slovenskej tenistky prekvapil nie len športových nadšencov, ale aj jej trénera Petra Hubera. Vyzdvihol jej dobrý výsledok a celkové napredovanie. „Treba sa pozrieť aj dozadu. Pred zranením hrala v Indian Wells štvrťfinále, čo je považované za piaty Grand Slam v tenise. Už tam ukázala, že sa niečo deje, niečo sa mení, možno aj v nej. Vlastne po tom zranení som veľmi rád, že to vypálilo ako to vypálilo.“ povedal Peter Huber. Podľa trénera k Magdinmu výkonu prispelo aj jej nasadenie na tréningoch a fakt, že nebola zranená. Na tréningoch preto išla naplno a nemusela sa šetriť. Rovnako nepodcenila ani prípravu, sledovala zápasy pred Wimbledonom a získala sebavedomie.

Najväčší vzor

Rybárikovej popriala k výkonu rodina, fanúšikovia či známe osobnosti, ale najviac si váži gratuláciu od Rogera Federera. „Je to pre mňa určite najväčší vzor, vždy bol a vždy asi aj bude. To ,čo dokázal, je absolútne neskutočné. Už mi pripadá, že nie je ani človek. To nie je normálne, čo dokáže.“ chválila tenistu. Rogere Federer si priazeň mladej tenistky získal aj svojím správaním. „To aký je. Proste akonáhle on vstúpi do miestnosti, tak je to niečo neskutočné, z neho ide veľká energia,“ opisovala.

 

Foto: Facebook