Neskutočné druhé kolo! Shiffrinovej chyba, Vlhovej víťazstvo a návrat Zuzulovej

Posledný slalom sezóny pred olympiádou sa konal vo švajčiarskom Lenzerheide. Bol okorenený návratom Veroniky Velez-Zuzulovej a divákom ponúkol drámu až do posledných sekúnd, tá mala na konci zlatý slovenský lesk.

Prvé kolo Petre Vlhovej nevyšlo. Úvodnú časť trate zvládla, bola na priebežnom prvom mieste, potom však pokazila druhú časť a po prvom kole bola na šiestom mieste. Až so 1,12 sekundovou stratou na líderku Shiffrinovú. Návrat do súťažného diania po polroku prišiel pre Veroniku Velez-Zuzulovú. Na jej jazde bola vidno výrazná neistota a aj to sa podpísalo pod to, že po prvom kole bola na 21. mieste so stratou 3,63 sekundy.

To, čo sa dialo v druhom kole, nečakal nikto. Najskôr potešila slovenských fanúšikov skvelá Zuzulová. Uvoľnenou jazdou sa zaradila na priebežne prvé miesto a postupne sa posúvala v poradí vyššie. Petra Vlhová zajazdila takmer dokonalé druhé kolo. Posadila sa do kresla pre priebežnú líderku a dúfala, že by to mohlo stačiť aspoň na pódium. To aj vychádzalo. Na svetelnej tabuli sa mená ďalších lyžiarok zobrazovali až za ňou. Mladú Liptáčku nedokázala prekonať ani tretia po prvom kole Frida Hansdotterová a druhá Wendy Holdenerová. Nasledovala však kráľovná tohto športu – Mikaela Shiffrinová. Mala luxusný náskok, viac než sekundu. Jej jazda bola, ako obvykle, takmer neomylná. Tesne pred cieľom mala stále viac než sekundový náskok. Potom prišlo niečo, čo sa často nevidí. Mikaela Shiffrinová chybovala, zle prešla bránku a preteky nedokončila.

Na prvom mieste tak skončila Petra Vlhová. Veronika Velez-Zuzulová sa posunula o deväť miest a obsadila 12. priečku.
 

FOTO: RTVS