Shiffrinová opäť na tróne, Vlhová po chybách bez pódia

Štvrtý ženský slalom aktuálnej sezóny hostil rakúsky Lienz. Zatiaľ si dve víťazstvá vybojovala Shiffrinová a jedno Petra Vlhová. Aj v tomto prípade sa očakával súboj najmä týchto dvoch slalomárok.
V prvom kole potvrdila svoju už tradične skvelú formu Američanka Mikaela Shiffrinová. Svojim súperkám nadelila viac než sekundové manko. Ako druhá s odstupom 1,14s skončila Frida Hansdotterová, tretia Wendy Holdenerová (1,28s), štvrtá Petra Vlhová (1,58s). Našej lyžiarke prvá jazda nevyšla podľa predstáv. „Išla som pomaly, mala som ísť rýchlejšie. V druhej polovici trate som vypadla z rytmu, bolo potrebné riskovať a ja som šla opatrnejšie. Shiffrinová zajazdila oveľa lepšie a strata na ňu je výrazná. Na ďalších miestach sú tie odstupy menšie a mám o čo bojovať. Pôjdem do toho naplno,“ zhodnotila Vlhová pre RTVS.  Odstup medzi druhou Hansdotterovou a desiatou Wallnerovou bol menší než jedna sekunda. O prvom mieste tak bolo viac-menej rozhodnuté, druhé kolo však sľubovalo veľkú bitku o zvyšné dve pódiové umiestnenia.

Dlho sa na prvom mieste držala Švédka Estelle Alphandová. Z 23. priečky po prvom kole sa postupne posúvala vyššie a zosadiť ju z priebežne prvého miesta nedokázala žiadna z lyžiarok pred prvou osmičkou. Pred ňou organizátori na malý moment preteky prerušili a upravili trať, na ktorej sa hromadilo veľké množstvo čerstvého snehu, ktorý sa výraznou mierou podpísal pod to, že Alphandová stále okupovala líderskú pozíciu.

Tú dokázala zosadiť až piata po prvom kole Bernadette Schildová, napriek chybe prišla do cieľa s pol stotinovým náskokom. Petra Vlhová začala svoju jazdu dobre, no viacero chýb ju stálo prvú pozíciu. Zaradila sa na priebežne druhú delenú priečku s Alphandovou. Švajčiarka Holdenerová zašla výborne a dokázala predstihnúť Schildovú až o 0,88s. Frida Hansdotterová nedokázala Švajčiarku prekonať, zaradila sa na druhé miesto a odsunula Vlhovú na nepódiové štvrté. Mikaela Shiffrinová nedopustila prekvapenie. Nezašla ideálne, ale aj tak jej to stačilo na ďalšie prvenstvo, tentokrát s náskokom „len“ 89 stotín. Petra Vlhová obsadila konečnú piatu priečku.

 

foto: instagram / FIS