Inline hokejisti na konečnom piatom mieste, mrzí najmä zápas so Švédmi

Po majstrovstvách sveta v hokeji chlapcov do 18 rokov organizovalo Slovensko ďalšiu udalosť pod hlavičkou IIHF. V Bratislave sa stretli tí najlepší inline hokejisti.

Slovákom sa nepodarilo obhájiť štvrtú priečku spred dvoch rokov z fínskeho Tampere. V piatich stretnutiach ťahali hráči spod Tatier dva razy za kratší koniec a trikrát sa tešili z víťazstva. Táto bilancia rozhodla o tom, že zverenci Imricha Antala obsadili na turnaji konečné piate miesto.

To si však ešte museli vybojovať v zápase s Chorvátskom, v ktorom sa dlho nedokázali vzdialiť svojmu súperovi na väčší gólový rozdiel. Viedli 2:0 aj 3:1, no Chorváti dlho držali nádejný stav. Po tretej štvrtine viedlo Slovensko 5:2 a svoj náskok ešte navýšilo. Posledný ôsmy presný zásah tímu dosiahol v 48. minúte Jakub Ručkay. „Môžeme byť spokojní s turnajom, stále nás však mrzí štvrťfinálová prehra proti Švédom. Nezvládli sme prvú polovicu zápasu. Musíme však vyzdvihnúť kvalitu švédskeho tímu, zvládli to lepšie ako my. Chceli sme pred vlastnými divákmi zabojovať o medailu, bohužiaľ, sa nám to nepodarilo. Chcel by som sa na záver poďakovať organizátorom turnaja, mali sme vytvorené veľmi dobré podmienky,“ povedal po poslednom zápase Ručkay.

Po štvrtkovej prehre, ktorá rozhodla o tom, že Slovensko nebude bojovať o cenné kovy, bola v kabíne zlá nálada. „S chlapcami sme sa porozprávali a chceli sme potvrdiť piate miesto,“ vyjadril sa kouč Antal. „Veľká škoda, že sme so Švédmi neuspeli. S odstupom času budeme určite hodnotiť piate miesto pozitívne,“ povedal Antal a následne dodal dôvody, pre ktoré Slovensko nebolo úspešné: „Máme obmedzenú hráčsku základňu. Veľa chlapcov je v letnej príprave na novú sezónu v ľadovom hokeji. Naša liga trvala tento rok len nejakých šesť týždňov, celé to ubehlo veľmi rýchlo.“

 

FOTO: IIHF facebook