MS v hokeji: Slováci sklamali, Rusi si zatrénovali s Talianmi

V piatok začalo podujatie, ktoré rok od roka stráca na Slovensku čoraz viac fanúšikov. Áno, hovorím o majstrovstvách sveta v hokeji. Kedysi na nás slovenské vlajočky vyskakovali aj z chladničky, dnes vidíme už len pár ozdobených späťákov na autách nenapraviteľných optimistov. Prvé dva zápasy nám však ukázali, že sa niet čomu čudovať.

Hneď na úvod sa naši postarali o veľmi nepríjemné prekvapenie, keď remizovali s futbalistami. Potkýnali sa o vlastné nohy, chvíľami to vyzeralo, že sa puku vyhýbajú no nakoniec predsa len získali dva body, ktoré pre nás môžu byť rozhodujúce. Neviem ako vy, ale mne takto zvieralo žalúdok naposledy v roku 2009, keď nás pred blamážou s južnými susedmi zachránil 13 sekúnd pred koncom Bartečko. Neboli sme však jediný, kto na úvod zožal miesto slávy, hanbu. Po ťažkom boji nám organizátori najprv zapli slovinskú hymnu a o pár sekúnd na to sa ospravedlnili a radšej nepustili žiadnu. Ani takú z YouTube. Asi padla wifi.

Druhý zápas bol z našej strany o niečo lepší. Už sme zvládli korčuľovať, zachytiť prihrávku, ale to najdôležitejšie chýbalo, góly. Náš pán tréner nám tiež nepridali pokoj na duši, keď si síce nechal overiť jasný lotyšský gól, ale náš neuznaný neriešil. Ten, z môjho laického pohľadu, platiť mal. Samozrejme, pokiaľ faulujeme ešte aj vo vlastnom oslabení...

Turnaj zatiaľ priniesol ešte jedno veľké prekvapenie, keď domáci Francúzi zdolali vicemajstrov Fínov rozdielom 4 gólov. Mimo toho šampionát pokračuje podľa očakávaní, Rusi mali ľahší tréning počas ktorého nasúkali Talianom prvú desiatku, Kanaďania, USA či Švédi sa uspokojili so sedmičkou.

Zajtra nás čaká asi najdôležitejší zápas proti Dánom, tak snáď budeme môcť oslavovať záchranu. Alebo aspoň menej nadávať.

 

Pre udržanie prehľadu, si nižšie môžete pozrieť kompletné výsledky prvých hracích dní.

MS v hokeji: Slováci sklamali, Rusi si zatrénovali s Talianmi

 

 

Foto: Facebook