Zlatá Nastenka, nepremenené šance hokejistov a reparáty na olympijských svahoch

Olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu sú v plnom prúde a pod piatimi kruhmi sa už predstavilo viacero slovenských športovcov. Niektorí z nich nám dodali aspoň mierny úsmev na tvár a niektorí nás prinútili triasť sa od nervov a kričať od radosti. A jedna nám vliala aj slzy dojatia do očí.

Reč je o skvelej biatlonistke Anastasie Kuzminovej. Po dvoch strieborných medailách sa postavila aj na štart hromadných pretekov na 12 kilometrov. Začala až z druhého radu, ale už po pár metroch bola na čele, z ktorého až do cieľa neustúpila. Prvá strelecká položka – päť vybielených terčov, druhá to isté, tretia opäť. Pred súperkami mala drvivý, viac než pol minútový náskok. Prichádzala na poslednú streleckú položku. Prvý trafila, druhý, tretí, štvrtý taktiež. Zastavila, niekoľkokrát sa nadýchla a vydýchla, vystrelila – netrafila. Čo jej sily stačili vyštartovala do trestného okruhu, z ktorého vychádzala ešte v čase, keď jej súperky strieľali. Mala 15 sekundový náskok pred Bieloruskou Domračevovou. Tá ju mala na dohľad, ale postupne sa jej vzďaľovala. A tak Nasťa Kuzminová so slovenskou vlajkou v rukách prichádzala do cieľa so zlatým leskom na krku.

Hokejisti mali dva pokusy, ani jeden nezvládli

Zverenci kanadského kouča Craiga Ramsayho mali po výhre nad Ruskom dve možnosti na to, aby získali ďalšie tri body a zaistili si prvé miesto v skupine. S USA prehrali o gól 1:2 a Slovinsku podľahli po nájazdoch 2:3. Tabuľkové osudie a výsledky zvyšných zápasov rozhodli, že v skupine B obsadilo Slovensko posledné štvrté miesto. Celkovo desiate. Nepostúpili tak priamo do štvrťfinále a v osemfinále narazia na súpera zo skupiny – USA (utorok 4.10 SEČ). V prípade postupu sa uskutoční bratovražedný súboj – Česko vs. Slovensko.

Zlatá Nastenka, nepremenené šance hokejistov a reparáty na olympijských svahoch

Reparát na svahoch

Opravnú skúšku po spackanou slalome bude môcť zložiť Petra Vlhová v tímovom paralelnom slalome. Spolu s Veronikou Velez-Zuzulou a bratmi Žampovcami zabojuje o čo najlepšie umiestnenie o týždeň v sobotu.

Snoubordistka Klaudia Medlová neuspela vo svojej prvej disciplíne a druhú šancu bude mať už zajtra v skorých ranných hodinách. V big air sa postaví na štart kvalifikácie, z ktorej môže postúpiť do piatkového boja o cenné kovy.

 

Foto: facebook / Slovenský olympijský tím