Slovan chce v KHL pokračovať, ale nechce opakovať predošlý ročník

Nedávno skončená sezóna hokejistov bratislavského Slovana sa dá označiť za najhoršiu. Pre nového generálneho manažéra klubu bola prvá. Patrik Ziman sa ujal stoličky po Marošovi Krajčim a jeho hlavnou úlohou bolo stabilizovať klub po finančnej stránke. To, ako a či sa mu to podarilo, ale aj odpovede na ďalšie otázky predniesol na hodnotiacej tlačovej konferencii.

Meškajúce výplaty

Momentálne dlžíme hráčom štyri výplaty, ktoré v priebehu tohto mesiaca začneme splácať. V kabíne som sa objavil niekoľkokrát za sezónu. Žiaľ, súviselo to s meškajúcimi výplatami. Všetci vám potvrdia, že sme ich nikdy neoklamali. Keď sme im povedali, že niečo bude, tak to tak bolo a nehovorili sme, že niečo ide, keď to nešlo.

Finančné problémy

Keď som nastupoval do klubu, boli zo strany partnerov isté ústne sľuby. Financie od nich nám mali prísť skôr a malo ich byť viac. Žiaľ, neprišlo k tomu. Napriek tomu sme to ako-takým spôsobom zvládli a dotiahli sezónu do konca. Dnes už vieme, že ak by sme pokračovali v KHL aj v ďalšej sezóne, nebolo by to jednoduché. Nie je všetko o peniazoch, ale tam to začína aj končí.

Budúcnosť

Dnes vám môžem deklarovať, že máme záujem pokračovať v KHL, žiadne iné scenáre neriešime. Nemôžeme však oficiálne prehlásiť, že v nej aj budeme. Do 1. apríla, kedy bude zasadať rada guvernérov KHL, to nemôže povedať s výnimkou pár top klubov nikto. Odhadujeme, že okolo desať klubov je v poli ohrozenia. V nasledujúcom ročníku by mali ligu opustiť tri kluby. Na zasadaní KHL v decembri sme neboli v tímoch, ktoré sú v ohrození. Nemôžem vám však oficiálne povedať, či v KHL budeme alebo nebudeme. Musíme si počkať tie tri týždne.

Aby sa neopakovala zlá sezóna

Verím, že keď do budúcna urobíme kroky, ktoré máme v pláne, tak nám pomôžu zastabilizovať klub zo všetkých strán. Hľadáme silného sponzora, nie však na Slovensku. Keďže podľa nás tu taký partner nie je, aj keď, motyka môže vystreliť. Hľadáme ho na území Ruska, kde ten priestor je.

Keď sa nám podarí úspešne zavŕšiť niektoré situácie, ktoré máme na stole a KHL sa rozhodne, že Slovan bude pokračovať v KHL, tak bude vyzerať ďalšia sezóna úplne inak. Či už po športovej, obchodnej alebo marketingovej stránke, a tým pádom aj finančne. Nie je pre nás prijateľné vstupovať do prípadnej ďalšej sezóny s väčším ohrozením, aké bolo tento rok. Ak by sme nemali finančnú istotu, že to bude lepšie, nešli by sme do toho.

Jednou z možností, ako získať financie, je názov haly. Oslovili sme viacero veľkých hráčov, či už na Slovenskom alebo medzinárodnom trhu. Zatiaľ sa nám nepodarilo s nikým sa dohodnúť. Ak by sme pokračovali v KHL, podávali lepšie výkony a mali lepšie výsledky, určite by nám to pomohlo aj pri týchto rokovaniach a ľahšie by sme niekoho našli.

 

FOTO: Petra Piknová