Možnosť pohybu na výške? Vyskúšajte amatérsku florbalovú ligu

Aká je asi predstava vysokoškolského života v Bratislave? Pitie alkoholu, zábava... Nič ukážkové. Nie je to však tak. Študenti majú veľa športových aktivít, ktoré im ponúkajú aj priestory vysokoškolského mestečka v Mlynskej doline. Jednou z nich je florbalová liga UFL (UPeCE florbalová liga).

Čo je UPeCe a UFL?

Skratka znamená „Univerzitné pastoračné centrum“. Práve mladí ľudia, študenti zoskupení v UPeCe, organizujú viacero športových aktivít. Jednou z nich je aj spomínaná florbalová liga, ktorá o pár týždňov začne už svoju šiestu sezónu. Zo začiatku sa do nej mohol prihlásiť hocikto. Od minulej sezóny sa urobili opatrenia, aby hrávali prevažne študenti. V tíme môžete mať v nasledujúcej sezóne len dvoch hráčov, ktorí neštudujú.

Hráva sa na zmenšenom ihrisku na malé bránky traja proti trom. Na ihrisku musí byť vždy jedno dievča. V tíme môžete mať maximálne desať hráčov a minimálne šiestich. Každý proti každému odohrá v novej sezóne jeden zápas 2x12 minút. Momentálne je prihlásených 12 tímov, čiže každý odohrá 11 duelov.

Sezóna sa začne 3. októbra a víťaza spoznáme pred začiatkom letného skúškového obdobia. Sezónu prerušia aj skúšky v zimnom semestri. Hracie dni sú len utorky, v jeden deň sa odohrajú tri zápasy. Do play-off postúpi osem najlepších tímov. Ak by ste mali záujem, ešte sa dá prihlásiť a zaregistrovať svoj tím.

Môžete si tak dopriať zábavu spojenú s pohybom, ktorý prospeje vášmu telu. Aj to je dôvod, prečo sa tímy prihlasujú. My sme sa porozprávali s členmi jedného z tímov.

Zábava s kamarátmi a pohyb

Martin s Veronikou budú v novej sezóne hájiť farby tímu Betón. Bude to ich prvá sezóna.

Prečo sa rozhodli zaregistrovať?

M: Nebudeme klamať, väčšinu času sme trávili s pivom ruke. Párkrát sme si však išli aj spolu zašportovať. Či už to bol futbal, volejbal, basketbal. Bavilo nás športovať a robiť niečo pre svoje telo. Hľadali sme preto možnosť, ako aktívnejšie športovať. Jeden z našich kamarátov hrával UFL ligu už skôr. Raz prišiel za niektorými z nás s nápadom založiť vlastný tím. Nám sa to pozdávalo a predostreli sme to ďalším z partie.

V: Keď s tým chalani za nami prišli, dlho som nerozmýšľala. Ihneď som súhlasila, rovnako reagovali aj ďalší z našej partie. Športovať sme chodievali, treba však uznať, že veľmi príležitostne. Bolo to tak raz za mesiac, keď sme už boli sami zo seba zhrození, že nič nerobíme.

Ako ste ďalej postupovali?

M: Naša najväčšia výhoda bola, že nás bolo dosť. Nemuseli sme teda hľadať ďalších členov. Začali sme teda s najdôležitejšou vecou – názvom tímu. Musím však podotknúť, že sme to začali riešiť už niekedy v apríli, registrácia na novú sezónu sa spúšťala až v septembri, mali sme tak dostatok času. Potom sme si išli vyskúšať, či to má vôbec zmysel. Zarezervovali sme si telocvičnu a išli sme si zahrať. Bavilo nás to. Len nás to utvrdilo v tom, že v ďalšej sezóne nebudeme chýbať.

V: Následne sme začali riešiť logo. Máme kamarátov grafikov, preto to nebol problém. Potom sme čakali na registráciu. Keď sme sa zaregistrovali, začali sme riešiť dresy.

Teraz už len čakáte na začiatok sezóny?

M: Dá sa to tak povedať. Nechceme si však urobiť hanbu. Preto sa plánujeme aj spolu pripravovať a absolvovať ešte niekoľko tréningov. Semester začína budúci pondelok, všetci sem prídu, stretneme sa a budeme mať necelý týždeň na to, aby sme sa dostatočne pripravili. Snáď príde každý v dobrej kondícii. (smiech)

V: Berieme to zrejme vážnejšie ako ostatní. Chceme sa však najmä pobaviť. Tým ale nehovorím, že nechceme vyhrávať. Vážnejšie to berieme v iných veciach. Všetci sme žurnalisti a myslíme tak aj na dobrú komunikáciu s našimi budúcimi fanúšikmi. Nájdete nás už aj na facebookuinstagrame. Všetkých vás radi uvidíme na našich zápasoch. Príďte nás povzbudiť, budeme to potrebovať.

Viac informácií o lige nájdete tu.

FOTO: facebook / UFL