Začína sa tipsportligové play-off, prinesie viacero noviniek

Naša najvyššia hokejová súťaž vstupuje do svojej vyraďovacej časti, ktorá sa prvýkrát v histórii začne kvalifikáciou. Na tlačovej konferencii o tom informoval riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner.

Kaufland play-off Tipsport ligy 2018/2019 sa začne už 9. marca, no dnes je známe zloženie iba dvoch štvrťfinálových dvojíc. Tretia Nitra vyzve šiestu Duklu Trenčín a východniarske derby prinesie súboj štvrtých Košíc s piatym Popradom. Víťaz základnej časti Banská Bystrica a druhý Zvolen si na svojich štvrťfinálových súperov ešte musia počkať, pretože tí vzídu z kvalifikácie, ktorá bude samotnému play-off predchádzať vôbec prvýkrát v histórii súťaže. 

Nastúpia v nej proti sebe siedmy a desiaty tím po základnej časti a ôsmy s deviatym celkom dlhodobej časti sezóny. O postupujúcom do ďalších bojov rozhodne séria hraná na tri víťazstvá. O postup do štvrťfinále sa tak pobijú Nové Zámky s Detvou a Miškovec s Budapešťou. Mená postupujúcich sa dozvieme najneskôr 7. marca, teda dva dni pred začiatkom štvrťfinále. 

Začína sa tipsportligové play-off, prinesie viacero noviniek

Predlžovať sa bude donekonečna

Počas celej kvalifikácie i play-off bude po prvých štyroch zápasoch v prípade nerozhodného stavu nasledovať desaťminútové predĺženie štyroch proti štyrom a po ňom prípadné série piatich samostatných nájazdov. Od piateho zápasu série sa bude v prípade nerozhodného stavu hrať toľko dvadsaťminútových predĺžení vo formáte piatich proti piatim, koľko ich bude potrebných do strelenia rozhodujúceho gólu. 

Víťazov všetkých štvrťfinálových dvojíc spoznáme najneskôr 22. marca a postupujúcich finalistov najneskôr 6. apríla. Záverečný duel o titul majstra Slovenska sa začne 9. apríla a potrvá najdlhšie do 20. apríla. Už mesiac predtým bude známe aj to, či sa posledný tipsportligový celok MsHK Žilina udrží v súťaži aj pred nasledujúcou sezónou. V baráži si zahrá proti víťazovi druhej najvyššej ligy, ktorý vzíde z dvojice HK Dukla Michalovce - HK Martin. Všetky série sa budú hrať na štyri víťazné duely. 

Pre fanúšikov chystajú novinky 

Šéf ligy Richard Lintner predstavil aj novinky, ktoré sú prichystané pre tipsportligových divákov. „Spúšťame e-shop v mobilnej aplikácii, ktorý ponúkne fanúšikom možnosť kúpy nepredajných suvenírov, najmä originálnych tipsportligových pukov alebo zberateľských kartičiek Kaufland Winter Classic games 2019.” Ozvláštnením záveru sezóny bude aj tradičná anketa o zlatú korčuľu, ktorú dostane najužitočnejší hráč play-off. O jeho držiteľovi rozhodnú po skončení play-off zamestnanci spoločnosti Pro-Hokej. 

 

Foto: Študentské noviny