Nedávno nechcený Buchtele: Snažím sa to neriešiť

Bolo to zo začiatku vidno aj na ľade. Nemastná, neslaná prvá tretina divákov ničím nenadchla. Hráči to vynahradili v druhom dejstve. Už v jeho úvode poslal domácich do vedenia Buchtele. O desať minúť neskôr však bolo vyrovnané, postaral sa o to Brule. V tretej dvadsaťminútovke pozahadzoval Slovan aj nemožné. Bezzubí hráči čínskeho klubu vyslali na Štěpánka prvú strelu až v 14. minúte posledného dejstva a nič nebezpečné nevymysleli. Do konca riadneho hracieho času gól nepadol a o víťazovi sa rozhodlo až v predĺžení. To trvalo len 27 sekúnd. Postaral sa o to skvelo hrajúci Boychuk. Prebral si puk v strede klziska a samostatný únik zakončil víťaznou strelou.

Svoj tretí presný zásah v sezóne dosiahol Ján Buchtele, ktorý zaskakoval vo formácii s Boychukom a Genowayom za zraneného Réwaya.

Ako hodnotíte zápas?

Nevstúpili sme doň ideálne, pomaly sme sa však do toho dostávali. Začali sme si vytvárať šance a preberať iniciatívu. Trúfam si povedať, že sme boli lepší a vyhrali sme zaslúžene.

Mali ste množstvo šancí, no v riadnom hracom čase ste strelili len jeden gól, čím to bolo?

Keby sme vedeli, v čom to bolo, tak by sme to zmenili. Tlačili sme sa do bránky, chceli sme to zlomiť. Ale berieme aj výhru za dva body.

Kunlun mal za sebou sériu 11 domácich zápasov, z ktorých vyhral len jeden a posledných šesť prehral. Trúfali ste si na zisk všetkých troch bodov?

Mohli sme mať aj tri. Nedá sa povedať, že by bola pre nás výhoda, že sa im v minulých zápasoch nedarilo. Oni prišli o to viac namotivovaní. Chceli zlomiť neúspešnú sériu. Bolo ale vidno, že to majú v hlavách. Najmä tretia tretina bola z oboch strán veľmi opatrná. Nikto nechcel urobiť chybu. Sme radi, že sme im sériu prehier predĺžili.

Dlhšie ste sa neobjavovali v zostave. Vrátili ste sa do nej v sobotu proti Chabarovsku, predtým ste hrali až 7. novembra. Ako sa vám hralo po takej pauze?

Nebolo to až také zlé. V minulom zápase to bolo horšie. Cítil som, že mi chýba zápasová prax. Dnes to už bolo v poriadku.

Nedávno nechcený Buchtele: Snažím sa to neriešiť

Objavila sa informácia, že sa o vás zaujíma Hradec Králové. Zachytili ste to?

Samozrejme, viem o tom. Ešte dávnejšie ma vedenie Slovana umiestnilo na listinu voľných hráčov, čím mi naznačili, že so mnou nepočítajú. Ako to teraz je neviem. Snažím sa to neriešiť. V zápase sa snažím vždy podať stopercentný výkon a nemyslieť na tie veci okolo. Aj tak ich neovplyvním.

Je náročné nemyslieť na to?

Nehrá sa ľahko, keď viete, že ste na hrane tímu. Kúsok od toho, aby ste už v klube neboli. Nie je to príjemné. Na druhú stranu, môže to slúžiť ako motivácia.

Komunikovali ste o tom aj s trénerom?

S trénerom som v poriadku. Tam o tom nič nepadlo.

 

FOTO: Alžbeta Takácsová