Skvelý Štěpánek po čistom konte: Dôvera trénera je dôležitá

Zápas bol nervózny, hráči Vladivostoku hrali tvrdo do tela a miestami sa snažili Slovanistov vyprovokovať. Nekompromisní, miestami až príliš tvrdí a inokedy zasa benevolentní rozhodcovia mali plné ruke práce. Rozdali až 72 trestných minút, 36 na každej strane. Z toho štyri osobné tresty. V presilovkách Admiralu a najmä v závere zápasu mal plné ruky práce gólman domácich Jakub Štěpanék, ktorý nastúpil už na siedmy duel v rade. Trénerovi sa za dôveru odvďačil čistým kontom a skvelým výkonom.

Spokojný so zápasom?

Určite áno. Hlavné je, že máme tri body. Z piatich domácich zápasov sme získali dvanásť z pätnástich možných bodov, čo nie je zlý výsledok. Prevláda spokojnosť.

Čo dnes bolo najdôležitejšie?

Museli sme vydržať. Zápas sa vyvíjal tak, že bolo jasné, že to bude o jednom góle. Nechcel som ho dostať ja. Našťastie sa to podarilo. Celkom rýchlo sme dali v tretej tretine gól. Do konca bolo ešte veľa času. Skóre sa mohlo meniť. Našťastie sa tak nestalo.

Čaká vás náročný trip u súperov. Odohráte päť zápasov a všetko s priamymi konkurentmi v boji o play-off.

Bude to ťažké. Pre nás sú zápasy u súperov náročné, veľa bodov tam nezískavame. Bude to pre nás taká previerka. Musíme už konečne zlomiť to, že sa nám u súperov nedarí. Ak chceme držať ešte šancu na postup do play-off, tak musíme vyhrať.

Vychytali ste prvé čisté konto v sezóne. Potešilo vás to?

Som za to rád. Keď človek vychytá nulu, tak to niečo znamená. Najdôležitejšie sú aj tak tri body, bol by som spokojný, aj keby sme vyhrali 4:2. Ale nebudem klamať, čisté konto poteší každého gólmana.

V posledných zápasoch nastupujete pravidelne do bránky vy, namiesto Mareka Mazanca. Cítite dôveru zo strany trénera?

Dôvera trénera je dôležitá. Na ihrisku je len jeden brankár a ten ju potrebuje. Keď ju nemáte, tak ťažko zo striedačky ukážete, čo vo vás je. Som rád, že ju mám. A myslím si, že sa mi darí ju trénerovi oplácať.

 

FOTO: Alžbeta Takácsová