Anastasia Kuzminová vyhrala v šprinte malý glóbus. Paulína Fialková skončila tretia

Slovenky ovládli rýchlostné preteky na 7,5 kilometra v Holmenkollene a postavili sa na stupne víťazov. Anastasia Kuzminová obhájila líderskú pozíciu v šprinte a získala malý krištáľový glóbus. Darilo sa i Paulíne Fialkovej, ktorá sa s čistou streľbou umiestnila na treťom mieste. 

V nórskom stredisku nečakali na pretekárky práve najpriaznivejšie teplotné podmienky, ale aj napriek tomu obe reprezentantky, Anastasia Kuzminová a Paulína Fialková, obsadili vedúce priečky. Anastasii Kuzminovej sa aj s jedným nepresným výstrelom podarilo vyhrať svetový šampionát a obhájila tak zlatú medailu zo šprintu z Östersundu. „Dnes som dokázala odbehnúť dobré preteky, aj keď tá jedna chybička sa zase zopakovala. Verila som, že až tak veľmi nezaškodí, čo sa týka konečného výsledku. Pred štartom som sa nastavila, že hocičo sa stane, chcela som si to užiť," vyjadrila sa pre RTVS.

Paulíne Fialkovej sa podarilo obsadiť tretie miesto a tešiť sa mohla z čistej streľby. „Som veľmi spokojná, konečne mi to vyšlo bez chyby. Takže som sa s tím mohla popasovať aj na trati. Síce sa fyzicky necítim úplne dobre, ale dnes som rada za celkový výkon," okomentovala svoj výkon po konci pretekov Paulína Fialková.

 

Reprofoto: Twitter/IBU World Cup